איך מחיים את חיי הסקס? מה עושים כשצצות בעיות בחדר המיטות? ד"ר עידן מיליצ'ר עונה על השאלות שלכם.
שאלה: אני בת 26, ונשואה באושר. הבעיה שלי קצת חריגה, אני רוצה לקיים יחסי מין יותר מבעלי, כשזה יותר מפעם ביום הוא פשוט לא מעוניין. ברור לי שזו לא בעיה פיזית אלא משהו נפשי כי אני יודעת שהוא מאונן. מה ניתן לעשות ואיך אפשר לשנות את המצב?
תשובה: ראשית, אין שום דבר חריג בבעיה שאת מציגה, מניסיוני המקצועי, בעבודה מול זוגות נתקלתי במאות מקרים אשר בהם האישה רצתה לקיים יחסי מין יותר מבעלה. האישה הייתה פתוחה יותר, יצירתית יותר ומינית יותר מבן זוגה וצרכיה המיניים עלו על שלו.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
אני חושב שאם אכן אתם מקיימים יחסי מין בתדירות של אחת ליום-יומיים, לא הייתי עושה הרבה כדי לשנות את המצב. זה גם נכון לגבי גברים המתלוננים שהם רעבים לעוד, בשעה שהתדירות של יחסי המין שלהם היא בין 3-4 פעמים בשבוע. אם זו אכן התדירות, אין מקום לחשוש שהוא לא נמשך אלייך. אותו דבר לגבי עניין האוננות - עצם זה שהוא מאונן אין כדי להעיד על כך שאינו נמשך. האוננות היא חלק מהרפרטואר המיני שלנו מגיל הבגרות, גם כאשר אנו מקיימים יחסי מין עם בן/ת זוג אליו/ה אנו נמשכים.
היות ותדירות יחסי המין שלכם היא מאוד גבוהה, האם עלה בדעתך שבעלך אינו מעוניין במין יותר מפעם ביום מכיוון שתדירות זו מספקת אותו ומספיקה לו? אין לי ספק שיש מקום להתחשב ברצונותייך בכלל ובצרכייך המיניים בפרט, אבל יכולים להיות כל מיני גורמים לכך שבעלך אינו רוצה לקיים יחסים בתדירות גבוהה יותר. מכאן אני יכול רק לייעץ לך לנסות ליזום יותר ולשוחח איתו בגלוי על צרכייך, זה לא יכול להזיק.
עוד ב-mako בריאות:
למה כל כך חשוב להשלים שעות שינה?
איזה אמצעי מניעה הכי מתאים לך?
תופעה: מבוגרים לוקחים ריטלין כדי להתגבר על קשיים
מילה מאוחרת
שאלה: שלום, אני בן 30, נולדתי בברית המועצות ואיני נימול. לאחרונה קיבלתי כמה תגובות מנשים לגבי המצב שלי, ואני שוקל לעשות ברית מילה. האם זה ישפיע על התפקוד המיני שלי?
תשובה: ראשית, אין לך סיבה לדאגה, מילת העורלה הינה אחת הפרוצדורות הניתוחיות הנפוצות ביותר בעולם, המבוצעת בקרב 30 אחוז מכלל הזכרים. בנוסף, בחלקים מסוימים בעולם, בעיקר בארה"ב ובתרבויות מסוימות, כמו בקרב יהודים, המילה מתבצעת במעל ל-90 אחוז מהילודים.
הסיבות למילה יכולות להיות דתיות ותרבותיות אבל גם אסטטיות, כלכליות ורפואיות. לאחרונה הוכח כי למילה יכולת משמעותית להגן מפני הדבקות ב-AIDS, והיא אפילו מפחיתה את הסיכון להדבקות ב-50 אחוז. בנוסף, נכון להיום, אין מחקר חד משמעי המוכיח פגיעה בתפקוד המיני בגברים שעברו מילה בגיל מאוחר. אם קיימת פגיעה כזו היא על רקע פסיכולוגי ולא פיזי בשום צורה.
קיים דיון מקצועי רחב, בארץ ובעולם, בעניין המילה, כאשר יש המתייחסים למילה בחומרה גדולה ומגדירים אותה כהשחתה של איברי המין (genital mutilation). ואכן, אחת הטענות העיקריות הנטענות על ידי המתנגדים למילה, הינה האפשרות לפגיעה בתפקוד המיני. הטענות נעות בין ירידה בתחושה הארוגנית של הפין עקב אבדן החלק הרגיש ברירית העורלה לבין נטייה לשפיכה מוקדמת עקב חשיפת יתר של העטרה הרגישה לגירוי מיני.
אחרים טוענים שלמרות ההוכחות בדבר מניעת מחלות מין ובכללן איידס, אין בכך בכדי לתת לגיטימציה לימול את הרך הנולד, אלא להשאיר את זה להחלטתו לכשיתבגר. כלפי המחקר שעליו מבוססת טענה זו מושמעת ביקורת שמשווה ביצוע מילה המתבסס על הגנה רפואית עתידית לכך שכל תינוקת שנולדת תעבור בדיקת נשאות של גֶן סרטן השד, ואם יימצא שהיא נשאית, תיכרת כל רקמת השד הלא מפותחת שלה כדי למנוע את הסיכון העתידי לחלות בסרטן השד כאישה בוגרת.
יחד עם זאת, כאמור, אין מחקר המצביע על פער בתחושה ו/או במהירות השפיכה ו/או ההנאה בין בגרים נימולים ולא נימולים. כמו כן אין שינוי מובהק בכל הפרמטרים שהזכרתי אצל גברים שנימולו בגיל מבוגר לפני ואחרי תהליך המילה. המרכיב הפסיכולוגי שצריך להתחשב בו הוא שיום אחרי המילה האדם קם בבוקר עם משהו "חדש" בין הרגליים. יש לא מעט גברים אשר לוקח להם זמן להתרגל למראה החדש של איבר המין שלהן, עד כדי כך שזה עלול להשפיע על התפקוד המיני שלהם, עד שהם מתרגלים אליו. בנוסף, חשוב מאוד לציין כי אין הבדל במראה בין איבר נימול לאחד שאינו כזה בזמן הזקפה