אולי לא ידעתם, אבל טביעה מהווה את אחד הגורמים העיקריים למוות של ילדים בישראל. והמספר הזה רק עולה מדי שנה. חודשי הקיץ הם החודשים בהם מרבית הטביעות האלו מתרחשות ורובן בילדים בגיל שנה עד 4 שנים. אז מה אתם כהורים חייבים לדעת כשאתם הולכים לים או לבריכה? איך תוכלו למנוע בעצמכם טביעה של הילד שלכם? ד"ר רותם צור - רופא צמוד - כאן כדי לענות על כל השאלות שלכם, גם אלה שלא נעים לשאול.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
אז מהי טביעה? טביעה מוגדרת כקושי בנשימה או חנק, כאשר ראש הילד נמצא מתחת למים. הדבר הראשון שקורה בטביעה הוא עצירה רצונית של הנשימה על ידי הילד. המוח שלו מבין שהוא לא רוצה לשאוף מים ולכן עוצר את הנשימה בעצמו. השלב הזה הוא קצר ולרוב לא אורך יותר מדקה.
בשלב הבא, בגלל הצורך העז בחמצן, רפלקס השאיפה גורם לילד לשאוף מים לריאות שלו באופן לא רצוני ומכאן ההתדרדרות היא מהירה. מהר מאוד ריכוז החמצן בדמו של הילד יורד והוא יאבד את ההכרה. דקות בודדות לאחר מכן עלול להתרחש הגרוע מכל. מספיקה רק דקה אחת או שתיים של חוסר תשומת לב כדי שזה יהיה כבר מאוחר מדי, חשוב להבין שטביעה היא אירוע שקט שקל מאוד לפספס אותו. אבל יש גם חדשות טובות – חוקרים מעריכים כי ניתן למנוע כ-85 אחוז ממקרי הטביעה. אז מה אתם כהורים יכולים לעשות? מתברר שלא מעט. צפו בסרטון המלא לתשובותיו של ד"ר צור.
מוזמנים לעקוב אחרי הדוקטור בפייסבוק וגם לשאול שאלות