צלוליט קיים אצל 90 אחוז מהנשים. למרות שמדובר במאפיין נפוץ במיוחד, הוא מטריד את מנוחתן של נשים רבות ברחבי העולם. אז מה זה בכלל צלוליט? למה זה קורה רק אצל נשים? והאם יש טיפולים יעילים נגדו? ד"ר רותם צור - רופא צמוד - כאן כדי לענות על כל השאלות שלכם, גם אלה שלא נעים לשאול.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
קודם כל, חשוב לי לתת לכם את הכלל שלי בכל הנוגע למצבים רפואיים מהסוג הזה. בדרך כלל כשיש כל כך הרבה פתרונות שונים ומשונים לבעיה אחת, זה רמז ענק לכך שאף אחד מהפתרונות האלה לא באמת עובד. אבל אל ייאוש, אמנם אין דרך טובה להעלים את הצלוליט לחלוטין, אבל בהחלט יש דרכים לשפר אותו משמעותית. בחרתי לכם היום את השיטות הכי יעילות להתמודד עם הבעיה.
אז מה זה בכלל צלוליט (ולא צלוליטיס, שזו מחלת עור)? מדובר במרקם לא סדיר של העור עם מראה גלי. זה קורה כשסיבים שנקראים גם ספטות, המחברים בין השכבה העמוקה של העור לבין העור עצמו, מושכים את פני השטח של העור פנימה ויוצרים מעין גומות. מה שעוד יותר מדגיש את הגומות הללו הוא שומן שמתבלט החוצה מבין הסיבים האלה ואז נוצר לנו מעין מרקם של גומה וגבעה לידה. אגב, אם תהיתם למה זה קורה רק אצל נשים, זה בגלל שבעור של גברים הסיבים האלה מסודרים בצורה אלכסונית ולכן לא נוצרות הגומות האלה.
חשוב להבהיר שצלוליט היא הפרעה אסתטית בלבד, אבל בגלל שזה מטריד הרבה נשים, הבאתי לכן היום כמה דברים שחייבים לדעת לגבי שלל הטיפולים שמציעים כיום בשוק. לצערי הטיפולים הפשוטים כמו מסז', קרמים ומכשירים ביתיים – לא הוכחו כמשפרים את הבעיה. אז מה כן עוזר? צפו בסרטון המלא לתשובותיו של ד"ר צור.
חשוב לציין, כי לבד מהטיפולים האסתטיים הקיימים, כדאי לזכור שאופציה נוספת היא כמובן להתיידד עם הצלוליט שלנו ולזכור שגוף האישה יפה כפי שהוא. וצלוליט יש לכולנו, אפילו לקרדיאנס, זה טבעי בגוף האישה ואין שום דבר רע בזה, גם אם פרסומות שמוכרות תכשירים לצלוליט אומרות לנו אחרת.
מוזמנים לעקוב אחרי הדוקטור בפייסבוק וגם לשאול שאלות