בשנים האחרונות ובמיוחד בזמן האחרון, שואלים אותי יותר ויותר שאלות על הקפאת ביציות, פרוצדורה שנעשתה נפוצה לאחרונה. אז מה התהליך הזה בכלל? האם הוא עובד? האם הוא עלול להיות מסוכן? ומי בכלל יכולה להקפיא ביציות?
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
הקפאת ביציות היא הליך שצובר פופולריות גדולה בשנים האחרונות וזה אכן לא מפתיע, זוגות בימינו מתחתנים בשלבים מאוחרים יותר בחיים, במיוחד בהשוואה להורים שלנו. גם אחוז הרווקים שנמצאים בסוף שנות ה-20 עלה לאחרונה. ואחוז הרווקות בגילאי 25-29 בישראל עומד על כ-50 אחוז. בתל אביב – מעל 70 אחוז. במילים אחרות, אנחנו התקדמנו – השעון הביולוגי שלנו קצת פחות.
מחקרים מראים שלאחר גיל 32 נשים נהיות פחות פוריות והסיכוי להיכנס להיריון הוא קטן יותר, בשל מיעוט בכמות הביציות וירידה באיכותן, שקורים עם הגיל. אז האם כל אישה מעל גיל 30 צריכה להקפיא ביציות? ממש לא, אבל היא בהחלט יכולה לשקול זאת.
אז מה זה הליך הקפאת ביציות? בהקפאת ביציות בעצם מוציאים ביציות מהשחלה של האישה ומקפיאים אותן לטובת שימוש עתידי. כאשר האישה תרצה להיכנס להיריון, הביציות יופשרו, יופרו עם זרע והעוברים שייווצרו יוחדרו אל תוך חלל הרחם, בתקווה לקליטה של היריון.
אחוזי ההצלחה אמנם עדיין נמוכים יותר משימוש בביצית טרייה ולא קפואה, אבל לא נמוכים בהרבה. נתונים סטטיסטיים מראים שעל כל 20 ביציות שהוקפאו, יהיה היריון מוצלח אחד.