1. כשגוזרים את השיער בתכיפות הוא צומח מהר יותר
אין שום קשר בין קצוות השיער, אותן אנחנו גוזרים בכל פעם שאנחנו מסתפרים, לבין צמיחת השיער, שמתרחשת בקרקפת. אז למה בכל זאת ממליצים לנו לעשות קצוות בכל שישה עד שמונה שבועות? בשביל היופי. שיער עם קצוות שרופים נשבר בקלות רבה יותר, ולכן נראה פחות מלא.
לעוד מדריכים לאורח חיים בריא – היכנסו לפורטל הרפואה Infomed
2. כשתולשים שערה לבנה צומחות במקומה שתיים
המיתוס הזה גורם לרבים מאתנו, בעיקר בעשור הרביעי לחיים, להילחץ, אבל אין בו שום דבר נכון. הסיבה היחידה שבגללה אתם רואים יותר שערות לבנות לאחר תלישה של שערה לבנה היא, ובכן, שהגעתם לגיל בו צומחות לכם שערות לבנות. אז למה בכל זאת מומלץ להימנע מתלישה של שערות לבנות? מאותה סיבה שלא כדאי לתלוש שערות בכלל: הן פשוט צומחות חלשות יותר.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
3. ככל שמברישים את השיער יותר הוא הופך לבריא יותר
סיפרו לכם שכדי לשמור על שיער בריא אתם צריכים להבריש אותו 100 פעמים ביום? לא רק שאין בכך שום תועלת, זה אפילו מזיק. כאשר מברישים את השיער באינטנסיביות הדבר פוגע בשכבה המגנה על השערה. אז כמה נכון להבריש? התשובה פשוטה: כמה שצריך כדי שהוא ייראה טוב.
4. מומלץ להחליף את השמפו מדי פעם
אין שום סיבה להחליף שמפו, מלבד הרצון בריח שונה או בשימושים שונים (למשל, בשמפו נגד קשקשים). אבל אם אתם אוהבים את השמפו שלכם, אין שום סיבה שבעולם שלא תשתמשו בו לאורך שנים ארוכות.
5. קשקשים מעידים על קרקפת יבשה
אנחנו רגילים לקשר בין יובש בעור לבין קשקשת, אבל כשמדובר בקרקפת המצב דווקא הפוך: עור קרקפת שמן הוא לרוב הגורם לקשקשים. הקשקשים נגרמים מסוג של שמרים, שנוטים לצמוח יותר מדי בסביבה שומנית. הקשקשים הם התגובה של הגוף לאותם שמרים.
6. ייבוש השיער באוויר עדיף על ייבוש בפן
נכון, השימוש בפן פוגע בחלקה החיצוני של השערה. אך מחקר שנערך והשווה בין ייבוש השיער באוויר חם, כמו בפן, לבין ייבוש השיער באוויר מצא כי בעוד שהראשון פוגע בחלקה החיצוני של השערה, הייבוש באוויר יוצר נזק לשורשי השערה. הסיבה, לדברי החוקרים, היא שהחשיפה למים לאורך זמן גורמת לנזק רב יותר מאשר הייבוש באוויר החם. אז מה עושים? ההמלצה של החוקרים היא לעשות שימוש בייבוש על ידי פן, אבל ברמת החום הנמוכה ביותר, ולהזיז אותו כל הזמן, כך שהחום לא יתרכז בנקודה אחת בשיער.
עוד ב-mako בריאות:
>> משהקים בלי הפסקה? כך תעצרו אותם אחת ולתמיד
>> מתי המציאו את הקונדום? ההיסטוריה של אמצעי המניעה
>> התימנים צדקו: מה שיותר חריף גם יותר בריא
7. מומלץ לחפוף את השיער אחת ליומיים
פעם היו אומרים לנו שמומלץ לחפוף את השיער בכל יום. אחר כך אמרו שמומלץ לחפוף אותו אחת ליומיים. אז מה נכון? התשובה היא שאין כאן נכון או לא נכון. הדרך לדעת מתי יש צורך לחפוף את השיער היא פשוט על ידי כך שתסתכלו עליו ותמששו אותו. אם אתם חשים שהוא שומני באזור השורש - מומלץ לחפוף אותו. אם לא, אתם יכולים לדלג על החפיפה.
8. חבישת כובעים גורמת להתקרחות
אמרו לכם שכדאי להימנע מחבישת כובעים כיוון שהם מונעים סירקולציה של אוויר לשערה, ובכך גורמים להתקרחות? ובכן, מדובר בשטויות. הסיבה להתקרחות היא גנטית, והיא מתרחשת לרוב כאשר יש רמות גבוהות של טסטוסטרון או מצבים של מתח.
9. כדאי לייבש את השיער במגבת
רוב האנשים יוצאים מהמקלחת - ומיד מייבשים את השיער עם המגבת - ובכך הם גורמים לו לנזק. הסיבה: הייבוש במגבת עלול לגרום לשיער להישבר ולהיקרע. במקום זאת, לחצו בזהירות עם המגבת על השיער, כדי לספוג את המים, ולאחר מכן סרקו אותו במסרק עם שיניים לא צמודות, על מנת להיפטר מעודפי המים.
10. אם יש לכם שיער שומני אתם צריכים להימנע משמנים לשיער
הדבר נכון רק במקרה שאתם מורחים את השמן ישירות על הקרקפת. לעומת זאת, מריחה של שמנים לשיער על הקצוות שלו תגרום לו להיות זוהר ומבריק יותר. אגב, בניגוד לחומרים שונים לשיער, שרק גורמים לו להיראות בריא יותר, ישנם שמנים שיכולים לחדור לשורשי השערה ולהפוך אותה לבריאה יותר. מחקרים מצאו ששמן קוקוס, למשל, עוזר להגן על השערה מפני חום, קרינת השמש ואפילו חמצון של השיער. שמן ארגן נמצא כיעיל נגד נשירה.