תקופת יולי אוגוסט (או: ילדים זה שמחה אבל הבנו ת'קטע) היא הזדמנות מעולה לארוז את המשפחה ועוד כמה חפצים, ולצאת לחופשה משפחתית. אבל מה עושים כשרוצים לעצור בדרך להתרעננות קלה ובינתיים כל הדברים מתבשלים באוטו? "בקיץ, הטמפרטורה ברכב סגור עשויה להגיע ל-70 מעלות", מציינת ד"ר מרינה תמיר, זיהומולוגית ופרמקולוגית. ביררנו איתה מה לא כדאי להשאיר ברכב גם כשעוצרים לזמן קצר. הנה המלצותיה.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
>> כך תימנעו מהרעלות קיבה בקיץ
תרופות: כפי שכתוב ברוב העלונים המצורפים, תרופות כדאי להחזיק במקום יבש וקריר - וכאמור, רכב במצב כבוי ממש לא עונה על ההגדרה הזאת. "הטמפרטורה הגבוהה לרוב גורמת לתרופות לאבד מיעילותן ובמקרים מסוימים אף להיות רעילות", מסבירה תמיר. "כך גם עלולים להיהרס תרסיסי אף או כל חומר רפואי שנמצא בתוך מכל פלסטיק".
מגבונים: הפתענו אתכם? אז כן, מתברר שגם הפריט החיוני הזה שאין הורה שיוצא בלעדיו מהבית, עלול להתייבש ויתרה מכך גם לצבור חיידקים, שהשילוב של חום ולחות עושה להם טוב.
קרם לחות ומסנני קרינה: ד"ר תמיר מסבירה שאלה עלולים לאבד מיעילותם. "הדרך הטובה ביותר לדעת אם קרם נשמר היא לוודא שהנוזל שבו אחיד ואינו מפריש מים. כמו כן, לא כדאי להשתמש בקרם הגנה ששהה בטמפרטורה גבוהה כיוון שיכולת ההגנה שלו עלולה להיפגם וכך ייתכן שלא תהיו מוגנים", היא מסבירה.
מים מינרליים: השמש החמה עלולה להרוס גם את בקבוק הפלסטיק ולגרום לכם לשתות רסיסים של פלסטיק וחומרים כימיים שונים בלי להיות מודעים לכך. אגב, גם כלים חד פעמיים עלולים לשחרר חומרים כאלה באופן דומה ולכן גם אותם לא כדאי להשאיר.
איפור: שפתונים, מסקרות ועפרונות עיניים עשויים לשנות את מרקמם בחום גבוה, ופשוט לאבד צורה ולהיהרס.
ומה לגבי מזון ברכב? זה כבר תלוי במה מדובר
>> 6 דברים מפתיעים שהמראה החיצוני אומר עליכם
>> סיוט שהתגשם: הובהלה למיון עם ג'וק בתוך האוזן
>> אכלה יותר ארוחות ביום - והשילה 30 ק"ג
פתרונות קלים ליישום
אז מה עושים, אתם שואלים? הנה הפתרונות של ד"ר תמיר. למרבה הפלא – הם קלים ביותר ליישום: "הכי טוב להיעזר בצידנית. כיום אפשר לרכוש צידניות שמחוברות לגלגלים שניתן לסחוב בקלות גם כשיוצאים מהאוטו. חשוב לוודא כמובן שיש מספיק קרח, וכשהוא נמס אפשר לקנות חדש בכל תחנת דלק. לרוב צידנית כזאת יכולה להחזיק במשך יום שלם. מעבר לכך, כבר בשלב האריזה אפשר להכין תיק קטן שכולל ציוד שעלול להיהרס, כגון תרופות, מים וכו', שתוכלו להוציא מהרכב בזמן העצירה".