שחר ורונית אלבז הם מהזוגות הצבעוניים והאנרגטיים ב"המירוץ למיליון" והפכו לאהובים מאוד לא רק בגלל הקשר הקרוב והמיוחד בין אמא לבן שלה, אלא גם בגלל ה"אני מאמין" שלהם והשקפת העולם החיובית. שחר היה בעברו משחקני הטניס המובילים בארץ עד שפרש והפך למאמן טניס, שכיום מכשיר בעצמו את הדורות הבאים. מהן העצות שלו לאורח חיים בריא ומאושר יותר, פיזית אבל בעיקר מנטלית?

עצה טובה שהיית נותן לעצמך בגיל ההתבגרות
"לאכול בריא יותר. כשהייתי שחקן טניס והייתי מפסיד בתחרויות, הייתי לוקח את זה בצורה קשה ממש. הייתה לי אכילה רגשית. הנחמה שלי הייתה באוכל. אחרי הפסדים הייתי הולך ואוכל המבורגר וצ'יפס עם מלא מיונז. כשהתבגרתי הבנתי שאם אני רוצה שהגוף שלי יפעל כמו שצריך, אני צריך להכניס לו את התזונה הכי בריאה ונכונה שיכולה להיות. כל אלה שרוצים להיות ספורטאים ברמות הכי גבוהות צריכים למצוא הרגלים טיפה יותר טובים, גם כשהם מפסידים".

קרייב מושחת במיוחד שאתה לא מצליח להתגבר עליו
"קרם ברולה. כשאני הולך למסעדה, הדבר שהכי חשוב לי זו המנה הראשונה והקינוח. המנה האמצעית לא מעניינת אותי. למנה ראשונה תמיד אזמין סלט ותמיד יהיה קינוח. סיכוי אפסי ביותר שאצא ממסעדה בלי קינוח".

הארוחה שאתה הכי משקיע בה ביום
"ארוחת צהריים. אם לא אוכל ארוחת צהריים, אהפוך כנראה לבן אדם יותר קצר בתגובות שלו. אני עובד כל היום בשמש, במגרש, משבע בבוקר. אין לי באמת זמן לאכול ארוחת בוקר כמו שצריך. בהפסקה בין האימונים, בין הסשן בוקר לערב, ארוחת הצהריים צריכה להיות מאוד טובה - שזה כולל קינוח. הארוחה חייבת לכלול סלט, פחמימה, בשר וקפה, כדי להתעורר אחרי זה. את הקפה אני שותה רק עם חלב סויה".

שחר אלבז (צילום: צילום ביתי)
צילום: צילום ביתי

הרגל טיפוח סודי שמשאיר אותך צעיר
"אני תימני, זה עושה את העבודה".

ה"שיגעון" הקטן שרק החברים הקרובים שלך מכירים
"קוץ, אתה קוץ", אמא רונית מצטרפת לשיחה ומסבירה, "איך אתם חושבים שהגעתי ל'המירוץ למיליון'? כששחר רוצה משהו, הוא לא משחרר. יושב לי על הוודג'".

שחר מאשר: "כשאני רוצה משהו, לא אשחרר עד שאשיג את זה. פעם רבתי עם אבא שלי שאמר שאין לי מה לטוס לתחרות באנגליה כי התחרות חזקה מדי. אמרתי לו: אתה תראה מה זה, אני אטוס בכל זאת. התארגנתי על כרטיס טיסה בלי לעדכן אף אחד וטסתי לאנגליה היקרה מאוד. התחרות הייתה בנוטינגהאם. כתבתי לבית חב"ד בבנוטינגהאם ושאלתי אם יש מישהו שיוכל לארח אותי. התארחתי שבוע אצל ג'ודית החמודה, בת 60, שכל בוקר הכינה לי יוגורט וליטפנו חתולים. אחר כך הייתה המכביה בלונדון. זכיתי שם במדליית כסף. אנגלי הציע שאבוא להתארח אצלו. אני בן אדם שנקשר לאנשים. כשנפרדתי מג'ודית ועליתי לאוטובוס בכיתי את חיי, כולם היו בהלם ממני. כשירדתי מהאוטובוס אספה אותי מרצדס הכי חדישה בעולם שלקחה אותי לרחוב שגרים בו העשירים ביותר בלונדון. הייתה לי קומה משל עצמי, אופר. ככה תפרתי גם את התחרות בלונדון. היה סוף עצוב, לא נתתי את התוצאות שרציתי, אבל הוכחתי לעצמי שכשאני רוצה משהו באמת, אי אפשר לעצור אותי".

אמונה תפלה שאין מצב שאתה מוותר עליה
"אני חייב שיהיה לי שום ברכב, כדי שלא יהיו תאונות. כל הזמן נכנסים לי ברכב או שיש לי בעיות ברכב, זה קרה לי גם ב'המירוץ למיליון'. השום לצערי הרב לא ממש עובד. חוץ מזה, אני דואג לחייך כל בוקר ולשמור על דיבור חיובי בבוקר. תמיד אנסה להגיד משהו חיובי כדי לזמן לעצמי יום טוב ומחויך, עם הרבה צחוקים וקלילות".

הטריק שלך להתמודדות עם מצבי לחץ
"להקליל, לצחוק, לשים את עצמך סביב אנשים טובים שמחייכים ומצחיקים. אני שומר על סביבה חיובית. הרבה פעמים הדבר הכי קל זה להיכנס למרה שחורה. אני מקיף את עצמי באנשים שאוהבים לחייך, לצחוק, לראות את הטוב. ה'לא', ה'גרוע', באים לנו באופן אוטומטי למוח. על הטוב אנחנו צריכים לחשוב ולדרוש אותו מאיתנו".

שחר ורונית אלבז (צילום: צילום ביתי)
צילום: צילום ביתי

העצה הכי טובה שאימצת מהמאמן לחיים שלך
"העצה הכי טובה שקיבלתי הייתה מאמא שלי, שזה לחייך כל הזמן, לזרום, לנסות לראות את הטוב. בתור ילד תמיד צחקתי וחייכתי, אבל לא הייתי כזה קליל. הייתי ילד מאוד רגשי, גם במשחקי הטניס ובתחרויות. כשהתבגרתי עשיתי את השינוי הזה. בתור שחקן, תמיד הייתי מקבל הגרלות קשות, נגד המדורג הראשון או השני. לא ידעתי להתמודד עם זה. עוד לפני שהייתי מגיע למשחק הייתי מוותר מראש, חושב: אני לא מספיק טוב, אין לי סיכוי, איזה מזל רע יש לי. פעם אחת ישבתי בבר, ממורמר של החיים, והברמן שאל: 'מה יש לך? מה הפרצוף תשעה באב הזה?'. הסברתי לו את הסיטואציה. הוא אמר: 'שמע, אני פסיכולוג ספורט. בוא אתן לך תרגיל. קחי את הסיטואציה הזאת, את מה שאתה מרגיש כשקיבלת את ההגרלה, ותחשוב על מישהו מהחיים שלך שאם אתה מכניס אותו לסיטואציה הזאת, יגיב בדברים חיוביים'. עצמתי את העיניים באמצע הבר, דמיינתי את אמא שלי, איך היא תתמודד בסיטואציה הזאת, ובמשחק הבא שקיבלתי עוד פעם הגרלה חרבנה, דמיינתי את התחושות שלה, איך הייתה מגיבה, מה הייתה חושבת".

3 פעולות קטנות שאתה עושה בשביל עצמך כל יום
"אני הולך לחדר כושר ומשחק טניס, שזה עושה לי טוב לנפש, אוכל כמו שצריך וטס לחוץ לארץ, לראות ולחוות עולם. זה דבר מאוד חשוב, לשחרר את המוח קצת. לא חייבים ניו יורק, אפשר שלושה ימים במיקונוס או בקורפו. זה עושה טוב לנפש באותה צורה. לא צריך יעדים פומפוזיים, אלא משהו שמרענן את הנפש. יש אפליקציות שאפשר ממש בדקה ה-90 להזמין חופשות שלא קורעות לנו את הכיס. אני אוהב לנפוש ומחכה לדילים טובים".