בדיוק כשחשבנו שרותם סלע לא יכולה להפתיע אותנו יותר - היא עשתה זאת שוב. הערב (ד') מנחת "הכוכב הבא לאירוויזיון" שיתפה בתופעה שמטרידה אותה בתקופה האחרונה: בעיית הכינים. "חבר'ה אני רוצה לעדכן אתכם שיש לי כינים. אני נראית מפונפנת, עם איפור ושיער - אבל אני מרגישה את הכינים מטיילות לי בתוך הראש", שיתפה כשאסי עזר הביט לעברה והוסיפה, "זה עבר בטוח גם אליך".
"אני פונה לצופים בבית עם השאלה איך נפתרים מכינים?", המשיכה רותם בשיתוף המפתיע, "אני פעם בשבועיים עושה טיפול כינים, מה קורה פה? למה אנחנו לא מצליחים להשתלט על הכינים?". החבר הכי טוב אסי הפנה אותה אלינו ב-mako לעצה, ולנו חשוב להרגיע ולמסור לרותם שהיא ממש לא היחידה, מדובר בבעיה מוכרת ומדבקת במיוחד שלא פוסחת על אף הורה וילד.
יצאנו לחקור איך מטפלים בתופעה ונעזרנו בטיפים מפרופסור קוסטה מומצ'וגלו, חוקר באוניברסיטה העברית בירושלים, במחלקה למיקרוביולוגיה וגנטיקה מולקולרית, היחידה לפרזיטולוגיה, וחזרנו עם תשובות.
איך ניתן להימנע מהדבקה בכינים:
- תשמרו על הראש של הילדים שלכם
כי בסוף הכל נשאר במשפחה. הקפידו לשמור על ניקיון ראשם של כל בני הבית ולטפל במידת הצורך. - אספו את השיער
הקפידו לאסוף את השיער במיוחד בזמן שהיה בקרבת ילדים. - טפטפו שמן רוזמרין
יש לא מעט מוצרים להגנה מהתרבות כינים, המוכר מבניהם הוא שמן הרוזמרין שיש לשים בריכוזים גבוהים, ומומלץ לטפטף בין 4-5 טיפות בשיער בכל בוקר לפני בתי הספר או הגנים. - סרקו עם מסרק כינים
הסיכוי למצוא כינים או ביצים באמצעות כלי עזר זה גבוה יותר. קיים יתרון בשימוש במסרק עם חריצים ספירליים צפופים הפוצעים את בצי הכינים ומונעים את המעגל. השימוש במסרק על מנת לאתר כינים צריך להיעשות במשך כשבועיים, כל יום-יומיים, כיוון שהכינים בוקעות מהביצים רק לאחר 6-9 ימים, ועל מנת שהטיפול יהיה יעיל, פרק הזמן צריך להיות בהתאם לכך- להמתין לבקיעת הביצים האחרונות ולוודא כי לקראת סיום השבועיים האלו, אין יותר כינים חיות. - אל תחכו שייגרד
אם חשבתם שמטפלים רק כשמגרד, אז ההמלצה היא דווקא לטפל בשוטף. הגירוד המשמעותי בראש לרוב מגיע רק חודש-חודשיים מרגע ההדבקה ולכן כדאי להקפיד על בדיקה מתמדת.