המראה הנעים והמרענן של קוביות קרח שקופות וחלקלקות יכול להטעות אתכם. כשאתם לא צורכים קרח בבית, מסתבר, הוא עלול להכיל כמות לא מבוטלת של חיידקים שלעיתים אף מסכנת את הבריאות שלנו.
רוב הקרח שאנחנו מקבלים בכוסות השתייה שלנו במסעדות ובבתי קפה, מיוצר במכונות קרח גדולות. יש הנחיות של משרד הבריאות בדבר היגיינת המכונות האלה – איך לנקות, איפה הן אמורות להיות מוצבות, כיצד יש להוציא מהן את הקרח וכד'. "שימוש בקוביות קרח באיכות מיקרוביאלית ירודה עלול לגרום לתחלואה הנובעת מהמצאות של נגיפים, חיידקים פתוגנים, טפילים ועובשים. רוב מחוללי המחלות אינם מתרבים בקלות במזון הנשמר בטמפרטורות נמוכות בטווח של (8-)-(3-) מ"צ. יחד עם זאת, מחקרים הראו, כי מיקרואורגניזמים מסוימים יכולים לשרוד במצרכים קפואים במשך שעות רבות. הנחיות אלו מיועדות למניעת זיהומים במכונות קרח ע"י תחזוקה ותפעול נאותים, ויהוו תנאי לרישיון עסק".
אבל לא כולם עומדים בתקנות האלה באופן מלא. במחקר שנעשה בבריטניה, נלקחו מבית קפה דגימות של קוביות קרח, בהן נמצאה כמות חיידקים הגדולה יותר מאשר מה שיש בתוך האסלה שלנו. אז מה אפשר לעשות? כשאתם באים לבית קפה או למסעדה, נסו להסתכל על מכונת הקרח ולבדוק האם היא נקייה? איך מוציאים ממנה את הקרח? אפשר אפילו לשאול זאת.
בנוסף, לנשים בהירון מומלץ לא לשתות קרח מחוץ לבית, כמו גם לילדים עם מערכת עיכול רגישה, אנשים עם מערכת חיסון נמוכה. בקיצור, בא לכם קרח? אתם צריכים להשתמש רק בקוביות שבמקפיא שלכם, נקודה.
בינתיים, אתם מוזמנים להעלות תמונות של מכונות קרח שאתם רואים לפייסבוק של ליאון ופאולה.
>> "אנשים לא נכנסים לבית החולים בריאים ויוצאים ממנו חולים"