פרידה לאחר מערכת יחסים משמעותית היא ללא ספק אחת החוויות הכי גרועות בחיים. אתם לא לבד כאן, כנראה שמספיק מדענים חוו פרידות קשות במיוחד והמחקר בתחום פורה מאוד. אם אתם צריכים שיעצרו אתכם לפני שאתם צוללים למיכל הגלידה השני שלכם היום, הנה 7 דרכים מדעיות להתגבר על האקס. לגזור, למסגר ולשמור קרוב ללב.
1. תקשיבו למוזיקה עצובה
תאמינו או לא, אבל יש סיבה שאדל כל כך טובה לנו בזמנים הקשים. מחקר שנעשה בנושא הקשבה למוזיקה עצובה מצא כי מוזיקה כזו דווקא מעוררת רגשות חיוביים בקרב המאזינים. אם אתם רוצים להרגיש שלווה, פשוט שימו משהו עצוב ברקע ותתמסרו לרגשות שלכם.
2. תחשבו על זה
זה מפתה לקחת את האקס ולתייק אותו במקום חשוך ורחוק ולשכוח מכל העניין. הבעיה היחידה היא שאנחנו לא יכולים לשלוט לגמרי במה שאנחנו מרגישים, והדחקה היא אף פעם לא הפתרון של הבעיה. מחקר שנעשה בנושא מציע דווקא לחשוב על הפרידה לעומק בשביל להתגבר עליה יותר בקלות. במחקר התגלה כי המשתתפים שהקדישו זמן לחשוב על מערכת היחסים שלהם ועל הסיבה לפרידה מצאו את זה קל יותר לקבל את העובדה שהפרידה אכן התרחשה.
3. תעשו זמן איכות עם החברים הכי טובים
הגיע הזמן להודות, החצי השני האמיתי שלכם הוא החברים הכי טובים שלכם, הם מכירים אתכם הכי טוב וברור שהם חושבים שתמיד הגיע לכם טוב יותר. זה הזמן לחלוב מחמאות ואהבה מכל החברים, כי מגיע לכם. מי יודע, אולי אפילו יקנו לכם משקאות בשבוע-שבועיים הראשונים. חברים זו אהבה.
עוד ב-mako בריאות:
>> לא לנודניק: 7 דברים שלא כדאי לעשות בבוקר
>> החלום ושברו: האם הסרת שיער בלייזר מסרטנת?
>> סלמון ובטטה: 9 הארוחות הכי בריאות שיש
4. תסתכלו על חצי הכוס המלאה
היו דברים שלא הסתדרו במערכת היחסים שלכם? דברים שתמיד רציתם ולא יכולתם לעשות כשהייתם ביחד? זה הזמן להכיר בצד החיובי של הפרידה ולצמוח משם. מחקרים מוכיחים כי אופטימיות מעלה את איכות החיים משמעותית (רק אבל אל תשכחו להתאבל, אחרת אתם סתם מדחיקים).
5. ריבאונד זו לא מילה גסה
טיילור סוויפט לא טועה עם טום הידלטון, זה אף פעם לא מוקדם מדי להסיח את דעתכם מהפרידה עם איזה ריבאונד, כך לפחות טוענים חוקרים שבדקו את הנושא. במחקר נמצא כי אנשים שפגשו מישהו חדש לאחר הפרידה היו יותר מרוצים מחייהם מאשר כאלה שנשארו רווקים. הריבאונד במחקר הספציפי הזה התרחש רק לאחר 7 חודשים, אבל מומחים מסכימים כי אין זמן מוגדר להתגברות על פרידה, לכל אחד יש את הקצב שלו וזה בסדר גמור.
6. גלו את עצמכם
הדבר החיובי ביותר בפרידות הוא שהן נותנות לנו אופציה לבחון את הרצונות שלנו ולצאת למסע של גילוי עצמי. כל מה שחשבנו שבטוח בחיים האלה היה כרוך בזה שהיינו במערכת יחסים, אך ברגע שהיא נגמרת, אנחנו יכולים פתאום להרגיש חופשי לשאול את השאלות שהשתקנו כל הזמן הזה. מחקר סוציולוגי שנעשה בנושא מסביר כי זה קורה לאחר פרידה משום שכשאנחנו בזוגיות, הזהות שלנו שזורה בזהות של בני הזוג שלנו, ורק לאחר הפרידה אפשר לנקוט בצעדים כדי לגלות את הזהות האינדיבידואלית שלנו מחדש. בסוף בכלל תגלו שגם ככה לא הייתם מתאימים.
7. תנו לזה זמן
זו קלישאה, אבל היא הכי נכונה שיש, הזמן באמת מרפא הכל. מחקר שפורסם בשנה שעברה מצא כי ככל שהזמן עובר מרגע הפרידה, כך ההחלמה הרגשית שלנו גדלה. הם מייחסים את העובדה הזאת למנגנון אבולוציוני שנועד כדי לעזור לנו להתגבר על מערכות יחסים רומנטיות. מזל שיש את הברירה הטבעית.
(מקור)