ז'אנר סרטי ה"הוצאת דברים איומים מהאוזן" פשוט מתפוצץ השנה ברשת. אחרי העכביש ועוד דברים משונים שיצאו משם, הנה הלהיט התורן. אמנם מדובר בשעוות אוזן רגילה אבל גדולה במיוחד. אז איך אפשר, ואף צריך להימנע מהמצבים האלה?
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
"לא סתם גודל האצבעות שלנו, אפילו הזרת, גבוה מגודל תעלת האוזניים. למה? כדי שהאדם לא יחטט בתוך האוזן. באף אפשר, אגב", אומר ד"ר גיל סיגל, מומחה אף אוזן במכבי שירותי בריאות רמת אביב. "תעלת האוזן מייצרת באופן רגיל מעט שעווה, כדי לצפות את עור התעלה ולשמור עליו. ניקוי מוגזם מסיר את ההגנה וחושף את העור לזיהומים ולדלקות. הניקוי המומלץ היחיד הוא שימוש באגודל ולא במקלות אוזניים, כי היא גדולה ולא יכולה לעבור את סף החלק החיצוני של האוזן או להיכנס לתעלה".
ד"ר סיגל מדגיש כי השומן שנוצר במעמקי התעלה עושה דרכו באיטיות אך בעקביות לכיוון חוץ, ולכן הנקיון צריך להסתפק בפתח התעלה בלבד. "מי שמכניס מקלות אוזניים פנימה, בעצם במקום לנקות דוחף לעומק את השומן שעושה דרכו החוצה. בשלב זה השומן יתקשה מאוד להגיע בכוחות עצמו החוצה וניאלץ לנקות אוזניים אצל רופא, שינקה את חלל התעלה באמצעות שאיבה, כפית מיוחדת ותאורה חזקה, בלי לפגוע בעור התוף או התעלה.מדובר בטיפול לא כואב ומאוד חשוב".
>> עוד ב-mako בריאות:
8 טיפים שיעזרו לכם להיפטר מקילוגרמים מיותרים
אחת ולתמיד: למה הולכים לשירותים אחרי קפה?
האם נמצאה התרופה הטבעית לפסוריאזיס?
ועוד כמה טיפים חשובים לניקוי האוזן:
- למי שמצטבר אצלו באוזן הרבה שומן, מומלץ לנקות כל 4-6 חודשים.
- למי שיש זיהומים חוזרים בתעלה, יש להקפיד על ייבוש האוזן באופן פסיבי אחרי מקלחת / בריכה, ע"י מכשירפן לייבוש שיער בעוצמה נמוכה.
- ככל שהניקוי אצל הרופא יותר מסודר, כך יצירת ההפרשה המוגזמת תלך ותפחת וניתן יהיה לרווח את הביקורים.