אם שיער שיבה מעטר את ראשכם ואתם מוצאים את עצמכם יושבים עם קיסם לעתים קרובות, תוך כדי שאתם נאבקים בשאריות אוכל שנתקעות לכם בין השיניים – זה לא במקרה.
ד"ר טל בראון בולוקון, מנהלת רפואית בכללית סמייל תל מונד, מסבירה שהתופעה המעניינת הזאת שכיחה בעיקר בקרב הקהל המבוגר שבינינו. לדבריה, יש שני הסברים לעניין:
"באופן כללי, עם התקדמות הגיל, אנשים רבים יותר סובלים מנסיגת חניכיים – תופעה שגורמת לפגיעה בתמיכת השיניים ולתזוזתן, מה שגורם למרווחים גדולים יותר בין השיניים, וכך המזון שנאכל חודר בקלות רבה יותר לתוכם".
סיבה שכיחה נוספת שיכולה להסביר את התופעה לדעתה היא העובדה שככל שאנחנו מתבגרים אנחנו נוהגים לבצע יותר שחזורי שיניים כגון כתרים או שתלים. "כשזה קורה, השן המלאכותית לא תמיד ממוקמת בצורה מספיק טובה ביחס לשן הצמודה לה, מה שמשאיר פתח (בכל המובנים) למזון שעלול להיכנס במרווח הלא טבעי שנוצר בין שיניים".
עוד ב-mako בריאות:
>> הטעות הענקית שאתם עושים כשאתם מפשירים בשר
>> האימון שישרוף המון קלוריות - תוך 15 דקות
>> לא מצליחים לישון כמו שצריך? ייתכן שזו הסיבה
אבל אל דאגה, ד"ר בראון מציינת שיש פתרון מניעתי שעשוי לצמצם את שכיחות התופעה: "ביקור שנתי אצל רופא השיניים, הסרת אבנית אצל השיננית בהתאם להמלצה הנדרשת וטיפול אצל רופא חניכיים - פריודונט, במקרים שבהם נדרש טיפול משמעותי יותר - יסייעו לצמצם את הסיכוי לסבול מבעיות חניכיים בגיל המבוגר. כמו כן, חשוב כמובן להקפיד על תחזוקה יומיומית הכוללת צחצוח מוקפד של השיניים פעמיים ביום, בוקר וערב, וניקוי בין השיניים בעזרים שונים כגון חוט דנטלי, קיסמים דנטליים או מברשות בין-שיניות. מצב של הזנחה, לעומת זאת, יוביל ככל הנראה להחמרה במצב החניכיים, וכתוצאה מכך גם לתופעות מעין אלה ואף לחמורות יותר".