ראשית ולפני הכל חשוב לזכור כי השימוש ברוב החומרים שאליהם מתייחסת הכתבה הבאה אינם חוקיים במדינת ישראל, רבים מהם נמצאים בפקודת הסמים המסוכנים, והדרך הכי בטוחה ונכונה היא להימנע משימוש בהם לבד או בשילוב. את הכתבה הבאה וכן את הנגשת הידע בנושא אנו עושים מתוך הבנה כי ידע ומידע מציל חיים. הכתבה מתייחסת לשימוש מיידי בסמים ואינה מתרכזת בנושא ההתמכרויות או הנזקים ארוכי הטווח משימוש בחומרים, המהווה אף הוא בעיה משמעותית.

השימוש בחומרים שונים לצריכה אישית הולך ועולה עם השנים, ובעוד בחלוף הזמן אנו עדים לכך כי יכולת האכיפה עבור חומרים הנמצאים בפקודת הסמים לצריכה אישית מוגבלת ביותר, מתגברת ההבנה בדומה למקומות נוספים בעולם שנושא מזעור הנזקים והנגשת הידע עבור משתמשים בחומרים השונים, בהם ממריצים, מדכאי מערכת עצבים, משני תודעה ועוד, קריטיים כדי למנוע נזקים חריפים ומיידיים כתוצאה משימוש לקוי או ערבובים מסוכנים של חומרים שונים. מרבית המקרים שבהם מגיעים אנשים העושים שימוש בסמים לבית החולים כתוצאה ממצבי חירום קשורים לערבובים מסכני חיים בין חומרים שונים ולשימוש בחומרים במינונים גבוהים או באופן תכוף מדי ללא הבנה של הכללים הבסיסיים של כל חומר וחומר והיכרות אינטימית עמו ברמה כזו שתאפשר לסיים את הערב בשלום.

מגפת הקורונה השפיעה על מצבנו הרגשי, וכעת, אחריה, מלחמת חרבות ברזל - כתוצאה מכך, ובניסיון להתנתק מעט מהמציאות המורכבת, אנו עדים לעלייה בשימוש בחומרים שונים לרבות אלכוהול וצריכת תרופות מרשם. רבים מאנשי המקצוע העוסקים בנושא השימוש בחומרים והתמכרויות מרגישים בעלייה זו בצורה דרמטית, אך המענים לנושא דלים ואינם עונים על הצורך הכה גדול.

מתוך ההבנה כי השימוש בחומרים שונים קיים בכל שכבות האוכלוסייה במדינת ישראל, ועבור רבים מהצוותים המטפלים ואנשי מקצוע, משפטים כמו "זה לא חוקי" לא מסייעים למטופלים.ות שהחליטו להשתמש בניגוד להמלצות ולחוק, פרסמנו בעבר בתמיכת גופים שונים את טבלאות הערבובים המסוכנים שהכין ד"ר רועי צוקר, ורבים עושים בהן מאז שימוש מציל חיים.

ד"ר רועי צוקר, מומחה לרפואת להט"ב (צילום: ליאור צור, דוברות איכילוב)
ד"ר רועי צוקר, מומחה לרפואת להט"ב | צילום: ליאור צור, דוברות איכילוב

ד"ר צוקר עוסק בשנים האחרונות בנושא מזעור הנזקים בשימוש בסמים, ובתחילת הדרך התמקד בשימוש בקהילה הגאה אך עם השנים וככל שהשימוש התרחב באוכלוסיות נוספות ראה את הצורך לפנות לכלל האוכלוסייה. כעת נחשף פרויקט חדש שלו, "שלא יערבבו אתכם", שמטרתו לפשט את החיפוש של ערבובים של חומרים שונים ונפוצים ולהסביר מה דרגת הסיכון של כל שילוב ומדוע שילובים אלה עלולים להיות בעייתיים. חשוב להסביר כי דרגת הסיכון מתייחסת לערבוב בין שני חומרים ולא לסכנה המצויה בכל חומר לחוד וביכולתנו לדעת מה מצוי בפועל בכל חומר וחומר.

נוסף לכך אפשר למצוא בחיפושים הרלוונטיים קישורים לכתבות ומאמרים על כל אחד מהחומרים, הסבר על אופן פעולתו והסכנות שבשימוש וכן טיפים למזעור נזקים מציל חיים.

חיי לילה בדובאי (צילום: מתוך אינסטגרם)
צילום: מתוך אינסטגרם

רגע לפני השימוש בפלטפורמה החדשה, אנו מציעים לקרוא את השורות הקטנות של הדיסקליימר שמסביר כיצד יש להתייחס למידע המוצג.