אם בהלת הקורונה כבר תקפה אתכם ואם לא, תמיד עדיף להיות מוכנים לכל מקרה שלא יבוא. לכו תדעו מתי השכן שלכם בדיוק חוזר מנופש באיטליה או שהבוס נוסע לנסיעת עסקים בדרום קוריאה. קל להבין מדוע הווירוס הזה מאיים: הוא מועבר מאחד לאחד באמצעות האוויר, הסימפטומים שלו כוללים חם גבוה, שיעול וקשיי נשימה, ונכון לעכשיו אין לו תרופה או חיסון.
עוד על נגיף הקורונה:
<< הישראלים שמבודדים את עצמם מפחד הנגיף
<< כל הפרטים על החיסון הראשון
<< ועכשיו לבשורות הטובות: אקולוגיה
המרכז למניעת מחלות בארה"ב הציע דרכים רשמיות להפחת הסיכון להידבק הווירוס, ודרכים שבהן אפשר למזער את הסיכוי שתדביקו אחרים במידה שאתם נגועים. היגיינה טובה, ובייחוד שטיפת ידיים תכופה, היא האחת הדרכים הטובות ביותר להגן על עצמכם. סבון, מים ולפעמים גם מגבונים מחטאים או אלכוג'ל יכולים במקרים מסוימים לחסל את הווירוס.
כך למשל, אם מישהו חולה בקרבת הבית, לא יזיק לנקות קצת את השיש במטבח, הברזים בחדר השינה ומשטחים רבים שמשתמשים בהם באופן יומיומי.
אם אתם נכנסים לבידוד, הנה כמה דברים שכדאי שיהיו לכם בהישג יד:
סבון אנטיבקטריאלי
מחטא ידיים עם ריכוז גבוה של אלכוהול
נייר טואלט, ממחטות
מגבוני חיטוי
מוצרי היגיינה נשית
אבקת כביסה ומרכך
סבון כלים וחומרי ניקוי לבית
מים מינרליים: מומלץ גם לקנות כמות מספקת של מים מינרליים, בין 3.5 ל-4 ליטר לכל אדם ולכל חיית מחמד בבית.
תרופות: אם אתם נוטלים תרופות על בסיס קבוע, חשוב שיהיה לכם מלאי מספק שלהן (עדיף ל-30 יום) וגם של משככי כאבים ותרופות להורדת חום. כדאי גם לקנות משככי כאבים ללא מרשם רופא כמו אנטיהיסטמינים איבופרופן, או טיפות נגד שיעול פלוס אימודיום להקלת הקאות ושלשולים. לרשימת התרופות שכדאי שיהיו בכל בית
ערכת עזרה ראשונה: כפפות, מספריים, חוסם עורקים גומי, אגד מדבק, ממחטות נייר, גזה, וזלין, פדי גזה, פד לחיטוי עור, פד יוד, תחבושת אישית, משולש בד לקיבוע שברים וסיכות ביטחון. לטיפול וחיטוי פצעים וחתכים שטחיים במקרה הצורך כדאי להצטייד בחומרי חבישה, פלסטרים ופדי גזה, חומר חיטוי, אלכוהול לחיטוי, יוד או סביעור, משחה אנטיביוטית, מסכות. המרכז למניעת מחלות אמריקאי לא ממליץ על מסכות פנים כדי למנוע את ההידבקות, אבל אם אתם חולים בנגיף, מסיכות כאלו יכולות למנוע מאנשים אחרים בסביבתכם להידבק מכם.
סוללות, ערכות חירום, פנס מטען לסלולרי. רדיו נייד יכול להיות גם הוא רעיון טוב.
כמו כן כדי לאמץ את ההרגלים הבאים: להתרחק מקהלים גדולים ולהמעיט את החשיפה למגע קרוב של זרים במיוחד כאשר אתם נוסעים. אם נדבקתם חלילה בנגיף, הישארו בבידוד ביתי למשך 24 שעות לפחות לאחר שהחום שלכם יורד או שאין לכם סימנים של חום ללא נטילת תרופות להורדת חום. שטפו את הידיים בתכיפות עם מים וסבון למשך לפחות 20 שניות, בייחוד אחרי ביקור בשירותים, לפני אכילה ואחרי קינוח של האף, שיעול או התעטשות.
עוד ב-mako בריאות:
>> 10 מאכלים שישמרו על בריאות הלב שלכם
>> הסיבה שאתם חייבים לשטוף "חסה שטופה"
>> נחשף: כך תדעו מה הגיל הביולוגי שלכם
כמו כן, כסו את הפה כשאתם משתעלים או מתעטשים באמצעות טישו (שממנו יש להפטר מיד) או משתמשים כמרפק שלכם במקום בידיים, על מנת למנוע מווירוסים להינשא באוויר. הימנעו מלגעת בעיניים, באף ובפה באמצעות ידיים לא שטופות. הרחיקו את הידיים מהפה, האף והעיניים כדי למנוע זיהומים שכלל אינם קשורים לקורונה. זה גם רעיון לא רע להיות מנוי לשירותי חירום והצלה, ולהתעדכן באמצעות הודעת סמס, אימייל או שיחה. לגופים רבים יש דף פייסבוק שניתן לתקשר עמו.
במקרה שיש לכם חשד שנדבקתם, אין טעם לרוץ למיון אלא לקבוע תור לרופא המשפחה ואולי אפילו לשוחח עמו בטלפון על מנת שיסייע. במקרי חירום רפואיים התקשרו למד"א, כמובן. הצעד הבא הוא להתרחק מאנשים בכלל, ובפרט כאלה שאתם חולקים עמם חדר שינה, חדר רחצה, מגבות או סכו"ם. נוסף לכך, זה רעיון מעולה לנקות ידיות של דלתות, מתגי אור, מושבי אסלה, משטחי שיש ומשטחים אחרים שאנשים רבים נוגעים בהם מדי יום.