כמעט כל אדם סבל בשלב מסוים בחייו מגבשושית בכף הרגל. סביר להניח שכשזה קרה לכם לא ידעתם אם כדאי לבדוק את זה מול רופא או לתת לזה לעבור לבד. אז אם הופיעה לכם בליטה בכף הרגל ואתם תוהים מדוע זה קרה והאם כדאי לבדוק את זה - הנה התשובות.
הגורמים לבליטה בכף הרגל
1. חלוקת משקל לא מאוזנת ברגל
אם עצמות מסוימות בכף הרגל מתעקמות – זה יכול להוביל ליצירת בליטות בכף הרגל. לעתים עצמות המסרק (העצמות הארוכות מאחורי הבהונות) מתעקמות וזה יכול להשפיע על האופן שבו משקל הגוף מתפרש על פני כף הרגל כשאתם הולכים. כאשר ישנו חוסר איזון, מקומות מסוימים בכף הרגל יספגו יותר לחץ מאזורים אחרים. זה עלול להוביל ליבלות בכרית כף הרגל. בליטות כתוצאה מחוסר איזון בכף הרגל נוטות להופיע אצל חולי סוכרת והדבר דורש ביקור אצל רופא, מאחר שהמצב עשוי להחמיר.
2. תנועה מוגבלת במפרק הבוהן
אם אתם מרגישים שמפרק הבוהן שלכם לא זז כראוי בזמן הליכה, זה יכול להוביל לבליטות וליבלות מתחת לבוהן. זאת כתוצאה מהכוח הנוסף שאתם מפעילים בבוהן בזמן הליכה.
3. דורבן
דורבן הוא מצב רפואי שמתבטא בכאבים בעקב כף הרגל, לרוב כתוצאה מבליטה באזור. מצב זה קורה בדרך כלל אצל אנשים שעומדים ממושכות, אנשים הסובלים ממשקל עודף או מבנה לא תקין של כף הרגל.
4. ציסטה
ציסטות הן מעין שקים שבתוכם נוזל שלרוב מופיעות ללא תסמינים נוספים. הן יכולות להתפתח בכל מקום בגוף, גם בכף הרגל.
>> הסודות של האנשים החזקים בישראל
>> "זה הטיפ הכי טוב שלי לחיי מין מושלמים"
>> ירוקה או צהובה? כך תבחרו בבננה הטובה ביותר
5. אקזמה מסוג Dyshidrosis
סוג זה של אקזמה של העור יכול לגרום לבליטות מגרדות בכף הרגל, שחלקן עשויות להתמלא נוזל. רופאים לא יודעים בוודאות מה גורם לאקזמה זו, אך ייתכן מאוד שזה קשור לאלרגיות וסטרס. אקזמה מסוג Dyshidrosis יכולה גם לגרום לעור סדוק וכואב במגע.
גורמים נוספים: דפורמציית הגלונד, בורסיטיס, יבלות בכף הרגל.
איך תדעו אם הגבשושית בכף הרגל מצריכה בדיקת רופא?
אם יש לכם בליטה בכף הרגל שלא נעלמת תוך כמה ימים או גורמת לכם לאי-נוחות וכאב רב, כדאי להיוועץ ברופא. הטיפול יהיה בהתאם לגורם שהוביל להיווצרות הבליטה, לכן חשוב להיבדק אצל רופא לפני שמנסים לטפל בזה לבד באמצעים ביתיים.