הקמפיין החדש של עמותת הבית לחולי טרשת נפוצה להעלאת המודעות למחלה, שהסלוגן שנבחר ללוות אותו הוא "פתאום אתה פשוט לא אתה", ממחיש את המציאות החדשה שנכפית על חולה בטרשת נפוצה, כאשר ביום אחד החיים משתנים ואתה אף פעם לא תהיה מי שהיית. אתה חייב ללמוד להסתגל ולהתנהל לצד המחלה ולבנות דרך חיים אחרת, לחשב מסלול חיים מחדש, כמו בווייז, מסלול חיים שיהיה מתאים יותר, מאוזן יותר, ללא מצבי סטרס.
לקמפיין, שיצרו משרד הפרסום "הביילינים" בבעלות הפרסומאי אורי ביילין יחד עם הבמאי איתמר לידר והמפיקה נועם גרשלר, גויסו שש דמויות מוכרות בתרבות הישראלית המופיעות לצד בני זוגם הטלוויזיוניים, שמשלימים אותם או הפוכים מהם: השפים אייל שני וחיים כהן, מנחי תוכנית הבוקר יואב לימור וגלית גוטמן ושופטי אקס פקטור הזמרים עברי לידר וסבלימינאל, ובמהלך העריכה לקמפיין החליפו ביניהם את הקול כדי להמחיש את הסלוגן. וכך, עברי לידר מדבר בקולו של סבלימינאל, אייל שני מדבר בקולו של השף חיים כהן, וגלית גוטמן מדברת בקולו של יואב לימור.
עמותת "הבית לחולי טרשת נפוצה" הוקמה בשנת 2006 כדי לקדם טיפול משולב ותומך בחולים. העמותה מאמינה כי טיפול הכולל את התחום ההוליסטי המשלב גוף ונפש, ובניית חוסן נפשי לניהול המחלה, עשוי להביא לשיפור משמעותי באיכות חייהם של החולים, ומתקדמת לקראת הקמת מרכז רב תחומי שיהווה בית לחולי טרשת נפוצה בישראל, וייתן מענה פיזי, נפשי, סוציאלי ותעסוקתי, תחת קורת גג אחת. המרכז יכלול חדרי טיפולים מגוונים, בריכה הידרותרפית, אולם הרצאות, בית קפה וגלריית אמנות שתאפשר לחולים למכור את יצירותיהם - עוגן בהתמודדות עם המחלה. כל זאת במטרה להעניק לחולי טרשת נפוצה כלים להתמודדות וניהול אורח חיים משפחתי וחברתי מלא ופעיל, על מנת שישתלבו בכל מעגלי החיים והעשייה.
עוד ב-mako בריאות:
>> בדקו את עצמכם: 8 סימנים שאתם אנשים בריאים
>> האם הדיאטה הזאת היא הפשוטה ביותר בעולם?
>> 8 טיפים להתמודדות עם טרשת נפוצה
טרשת נפוצה הינה מחלה דלקתית אוטואימונית כרונית של מערכת העצבים המרכזית, הפוגעת במעטפת סיבי העצב על ידי תהליך דלקתי ויצירת צלקות עם פגיעה בשלמות המיאלין (חומר חלבוני-שומני העוטף את סיבי העצבים והמשמש כמוביל של הגירויים החשמליים), דבר הגורם לפגיעה בהולכה העצבית מתא העצב לאיבר המטרה ובכך לפגיעה בתפקוד איברי הגוף השונים.
בין תסמיני המחלה: פגיעה בראייה, הפרעות שונות כמו תחושת נימלול, חולשה בגפיים, קשיים בהליכה, סחרחורות, הפרעות בשליטה על הסוגרים, עייפות קשה, פגיעה בתפקוד הקוגניטיבי ועוד.