הבוקר (ראשון), דווח על שתי נשים בהיריון שסעדו במסעדת היוקרה טופולופומפו בתל אביב וכעת מאושפזות באיכילוב עם חשד להרעלת מזון. ל-N12 נודע כי אנשים נוספים התלוננו על כאבי בטן, הקאות ושלשולים וכרגע מאושפזים שני סועדים נוספים שסעדו במקום. לפי הדיווח, הנשים אכלו במקום מנת באן עם בשר.

מהי ליסטריה ולמי החיידק מסוכן?

ליסטריה היא חיידק שמסוכן בעיקר לתינוקות, לנשים בהריון, למבוגרים ולמי שהמערכת החיסונית שלו אינה במיטבה. גם מי שעובר טיפולי כימותרפיה נמצא בסיכון.

איך נדבקים בליסטריה?

חיידק הליסטריה הוא חיידק עמיד מאוד. אם פיצה נגועה למשל נכנסת לתנור בחום גבוה, החום לא משמיד את החיידק, אלא להיפך, מהווה מצע נוח להתרבותו. גם הקור לא יציל אותנו ממנו. החיידק עמיד לקור וכשהמזון נשמר החיידק משתמר. הוא אמנם לא מתרבה במצב כזה, אבל גם לא מת.

איך מזהים הדבקה?

אישה בהריון תסבול מבחילות ומהקאות, אבל מצד שני היא עלולה לסבול מהתסמינים האלה גם בגלל ההיריון ולכן זה עשוי לבלבל. יש לשים לב לחום, כאבי ראש, כאבי גב וחולשה. מקרים כאלה צריכים להדליק נורה אדומה ויש להתפנות לקבלת לטיפול רפואי.

_OBJ

מדוע מדובר בחיידק שמסוכן בעיקר לנשים בהיריון?

משמעות ההידבקות בחיידק עבור נשים בהיריון עלולה להיות הרת אסון, משום שהחיידק עלול לגרום ללידה מוקדמת ולהפלה.

 

ייעוץ מקצועי לכתבה: ד"ר פוריה שחף, מומחית לרפואת משפחה ומנהלת המחלקה לניהול סיכונים בשירותי בריאות כללית