כל מי שסובל מפסוריאזיס יודע כמה זה קשה, ההתקפים הפתאומיים של גירוד ואדמומיות העור יכולים להימשך לחודשים ארוכים. והכי נורא זה שאתם אף פעם לא יודעים עד כמה זה יהיה גרוע, וכמה זמן זה ימשך הפעם. לחולי פסוריאזיס יש מערכת חיסונית שלא משחקת לפי החוקים, ולכן המחלה הזאת היא מאתגרת גם לרופאי העור. ובשביל לסבך את העניינים עוד יותר, יש גם טריגרים שיכולים להתחיל את ההתקף הבא, הנה 6 דברים שכדאי לחולי פסוריאזיס להיזהר מהם.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

לחץ הזמן משפיע על המתמודדים (תמונת AVI: מתוך מאסטר שף VIP, שידורי קשת)
פשוט תנשמו, תשחררו את הלחץ | תמונת AVI: מתוך מאסטר שף VIP, שידורי קשת
מתח נפשי

כשאם מתחילים להרגיש שאתם ממש כורעים תחת העומס, הגוף שלכם מאותת למערכת החיסונית להיכנס למצב של "הילחם או ברח". תאי מערכת החיסון מתחילים לתקוף פולשים חיצוניים, ובמקרה של פסוריאזיס – הגוף עושה את זה גם אם הפולשים האלה לא באמת קיימים. התוצאה היא דלקת, ריבוי התקפים של פריחות וגרד לא נעים. אם אתם מרגישים לחוצים, נסו להרגיע את עצמכם עם מדיטציה, ארגון רשימת משימות או כל דבר אחר שיכול לעזור לכם.

מספר המשתמשים יותר מהכפיל את עצמו (צילום: jsodra, Shutterstock)
תרופות ללחץ דם נמוך ולמחלות פסיכיאטריות עלולות להשפיע | צילום: jsodra, Shutterstock
תרופות

תרופות לכל מיני מצבים כמו לחץ דם נמוך, הפרעות פסיכיאטריות ואפילו התרופה נגד מלריה יכולות להשפיע על מצב הפסוריאזיס לרעה. לכן, חשוב שחולי פסוריאזיס יתייעצו עם רופא העור שלהם לפני שהם נוטלים תרופות, כדי שיוכלו לשלול מצב של החמרת הפסוריאזיס.

עוד ב-mako בריאות:
>> בוטוקס בסינית: הפתרונות הטבעיים שיעלימו את הקמטים
>> מתים מרעב? הנה 6 ארוחות הבוקר הכי משביעות
>> מעבדות לחירות: כך תצליחו לממש את המטרות שלכם

שמן המפ (צילום: wikimedia user: Photohound)
שמן המפ כבר ניסיתם? | צילום: wikimedia user: Photohound
אוויר קר ויבש

שמתם לב שבזמן שינוי העונות העור שלכם מתחיל להידלק? זה לא בראש שלכם, לעונות השנה יש השפעה על מצב העור שלכם, ובעיקר השילוב של קור והיעדר לחות. מה אפשר לעשות נגד זה? בעיקר על ידי שימוש בקרם לחות, כדי לדמות לעור את התנאים האופטימליים בשבילו. אל תתביישו לשים עוד קרם בכל פעם שקצת יבש לכם, נסו גם שמנים שיכולים לעזור, כמו שמן קוקוס, או שמן המפ (זרעי קנאביס) שרבים מחולי הפסוריאזיס משתמשים בו. 

נשים שותות בירה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
בירה נמצאה כמעלה את הסיכון בקרב נשים | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
אלכוהול

מחקרים רבים מצאו את הקשר שבין שתיית אלכוהול לבין פסוריאזיס, ונמצא כי קשר זה חזק יותר אצל גברים מאשר נשים. עם זאת, במחקר אחד נמצא כי דווקא נשים ששותות מעל שני משקאות בשבוע, בדגש על בירה, נמצאו בסכנה של החמרה. בנוסף, צריכה קבועה של אלכוהול יכולה להפריע לטיפול במחלה, לכן רופאים רבים ממליצים על הפחתת צריכת האלכוהול, וגם סיגריות על הדרך.

חיידקים תחת המיקרוסקופ (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
פעילות יתר של המערכת החיסונית | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
זיהומים

הבעיה המרכזית של חולי פסוריאזיס היא פעילות יתר של המערכת החיסונית, מה שגורם בסופו של דבר לפגיעה בגוף. לכן, כל חיידק שמפעיל את תגובת המערכת החיסונית יגרום גם להחמרה במצב הפסוריאזיס. מה שכן, אם תפנו לרופא שלכם איך שאתם מתחילים להרגיש לא טוב, הוא יוכל להתאים לכם טיפול שיבלום את ההחמרה של מצב העור שלכם.

קרם הגנה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
תשמרו על העור שלכם מהשמש | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
פצעים בעור

אם נשרפתם בשמש, נשרטתם או כל טראומה אחרת שיכלה לקרות לעור שלכם – זה ישפיע גם על מצב הפסוריאזיס שלכם. תתייעצו עם רופא העור שלכם לגבי הטיפול הנכון לכל מקרה, ותשתדלו לשמור על העור שלכם, בעיקר מקרינת השמש.

(מקור)

למידע נוסף על פסוריאזיס היכנסו למתחם>

*מוגש כשירות לציבור בחסות נוברטיס

>> מתיחות וקפה שחור: 6 הטעויות שאתם עושים לפני האימון