מצב מגפת הקורונה בהודו ממשיך להחמיר – ולאחרונה נרשם מספר שיא של כ-115 אלף מקרים חדשים ביממה. הודו מתמודדת בתקופה האחרונה עם גל שני משמעותי של מגפת הקורונה ומספר הנדבקים עמד בשבוע האחרון על ממוצע של יותר מ-90 אלף מקרים חדשים ביום. גם מספר המתים נמצא במגמת עלייה, אך הוא נמוך באופן יחסי ועומד על ממוצע של כ-500 מתים ביום, בשבוע האחרון.
ממשלת הודו ציינה לאחרונה כי ארבעת השבועות הקרובים יהיו "קריטיים" לבלימת הנגיף במדינה ומומחים חוששים מכך שהגל הנוכחי קטלני יותר מהגל ראשון שתקף את המדינה. כעת מומחים מקומיים טוענים כי הגל השני מביא עמו דיווחים על שינויים בתסמינים. רופאים בגוג'ראט, מדינה במערב הודו, מדווחים על תסמינים שונים מהתסמינים המוכרים (שיעול, חום גבוה, קשיי נשימה), שנראה שהולכים ונעשים נפוצים יותר בגל הנוכחי. כיוון שמטופלים רבים מראים תסמינים שהם פחות אופייניים למחלת הקורונה, רופאים בהודו ממליצים להידבק לקורונה גם אם מדובר בתסמינים שונים מהתסמינים הידועים – כמו כאבי בטן, בחילות, הקאות ואף צינון. תסמינים נוספים שנראה שהפכו נפוצים יותר בהודו לאחרונה, הם דלקת הלחמית ובעיות שמיעה.
למרות שמחלת הקורונה לרוב תוקפת את מערכת הנשימה, כבר מתחילת המגפה החלו להופיע דיווחים על תסמינים נוספים במערכות אחרות בגוף והיום אנחנו יודעים שנגיף הקורונה מסוגל להשפיע גם על מערכת הלב וכלי הדם וגם על המוח. התסמינים שנצפו לאחרונה בהודו הם למעשה לא חדשים, הם נצפו בעבר גם במדינות אחרות, אלא שהפעם, על פי הדיווחים, נראה שהם נפוצים יותר.
עוד ב-mako בריאות:
>> הסיבה שאתם מתקשים לנשום אחרי שעליתם במדרגות
>> זה מה שקורה בגוף כשאוכלים מהר מדי
>> לא מה שחשבתם: גילינו משהו מדהים על גזים
מחקרים נעשו על הקשר שבין דלקת בלחמית העין לנגיף הקורונה ותסמין זה דווח בשנה שעברה בבתי דיור מוגן בארה"ב. מחקר שפורסם בחודש מאי 2020 הראה כי נגיף הקורונה מסוגל להשתכפל במעי ולפיכך גם לגרום להופעת תסמינים במערכת העיכול. בעיות שמיעה ואף אובדן שמיעה זמני הם מבין ההשפעות האחרונות שדווח עליהן. מחקר בריטי מצא כי אנשים שסבלו מטנטון חוו החמרה במצבם בזמן שחלו במחלת הקורונה. היו גם מקרים נוספים שהצביעו על השפעה של נגיף הקורונה על מערכת השמיעה, כמו של אישה בת 42 מארה"ב שחוותה אובדן שמיעה באוזן אחת לאחר שנדבקה בקורונה.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ה' (08.04.2021) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.