כידוע, נגיף הקורונה מהווה סכנה גדולה יותר עבור מבוגרים מעל גיל 60 ואנשים בכל גיל הנמצאים בקבוצות הסיכון. צעירים בריאים, אם ידבקו בנגיף, ככל הנראה יפתחו תסמינים קלים, אם בכלל - אך הם בהחלט עשויים להדביק אחרים. בימים אלה חלקים מארה"ב נפתחים מחדש ובדומה למה שקורה בישראל, גם שם נצפית עלייה במספר הנדבקים. באזורים מסוימים, ביניהם פלורידה, נראה שאחוז גבוה מהנדבקים החדשים הם צעירים.
ד"ר אנתוני פאוצ'י, המומחה הראשי למחלות זיהומיות בארה"ב, סיפר לאתר החדשות Axios.com שהעלייה באחוז הנדבקים הצעירים שמתרחשת לאחרונה בארה"ב היא "לא מפתיעה" ובמקביל הזהיר מפני ההשלכות שלה. "הם נדבקים, ואז הם חוזרים הביתה ומדביקים אנשים מבוגרים. המבוגרים יותר סובלים מסיבוכים ומגיעים לבתי החולים", הסביר ד"ר פאוצ'י. לדבריו זו אחת הסיבות ששיעור התמותה מתעדכן בעיכוב של כמה שבועות לאחר שמתפרסם שיעור ההדבקה.
לפי CNN, הדאגה הנוכחית כלפי צעירים שנדבקים בנגיף מתעוררת בשל דיווחים של כחצי מהמדינות בארה"ב על עלייה בכמות המקרים, חלקן אף ממשיכות לשבור שיאים של כמות מקרים מאובחנים ביום. לפי גאווין ניוסום, מושל קליפורניה, יותר מ-35 אחוז מכלל המקרים במדינה הם רק מהשבועיים האחרונים.
התרופפות בהקפדה על הנהלים שהובילה למקרים נוספים
גם בישראל נראה שאחוז הנדבקים הוא משמעותית גבוה יותר בקרב צעירים. אם כי מגמה זו הייתה די עקבית מאז שהמגפה הגיעה לגבולות ישראל ולא בטוח עד כמה מדובר בעלייה חדה שמתרחשת לאחרונה, כמו בארה"ב. עם זאת, אין ספק שישנה עלייה בתחלואה ופחות הקפדה על נהלי עטיית מסכה וריחוק חברתי ברחבי הארץ, מגמה שעשויה בהחלט לסכן מבוגרים ואנשים הנמצאים בקבוצות סיכון. מבין האוכלוסיות שפחות ממושמעות לנהלים, אין ספק שרבים מהם הם צעירים, שעשויים להדביק אחרים. לפי נתונים באתר "כללית", נראה ששיעור הנדבקים הגבוה ביותר בישראל הוא בקרב בני 20-29 (21.69 אחוז), אחריהם בני 10-19 (16.58 אחוז) ומתחתם בני 30-39 (13.8 אחוז).
בראיון לתקשורת המקומית, מייקל אוסטרהולם, ראש המחלקה לחקר מחלות זיהומיות באוניברסיטת מינסוטה שיתף כי לדעתו אין כל סימן לכך שהמגפה תדעך בקרוב בארה"ב. "היכן שיש עץ לשרוף, תהיה שריפה – וכרגע יש לנו הרבה אנשים חשופים", אמר אוסטרהולם. "כרגע, אני לא רואה את זה דועך בקיץ או בסתיו. אני לא חושב שנראה גל ראשון, שני ושלישי. אני חושב שנראה רק גל אחד ומאוד קשה של המון מקרים".
>> זהירות: המאכלים שיכולים לפגוע לכם בראייה
>> הסיכון שלכם להידבק יעלה אם תלכו למקום הזה
>> זו הטעות הכי גדולה שאתם עושים עם המסכה שלכם
בדומה לישראל, גם בחלקים מארה"ב נצפית התרופפות בהקפדה על הנהלים, במיוחד בקרב צעירים שרבים מוותרים על המסכה וגם לא ממש מעוניינים בריחוק חברתי. "עניין עטיית המסכה הפך לשנויה במחלוקת. זה לא צריך להיות", אמר ד"ר סקוט גוטליב, לשעבר חבר במנהל המזון והתרופות של ארה"ב. "זו התערבות פשוטה. זו פעולה קולקטיבית שכולנו יכולים לנקוט בה כדי להגן על אזרחים אחרים ולהגן על עצמנו, כמו גם כדי לנסות לפתוח מחדש את המשק באופן בטוח".
באזורים מסוימים בארה"ב, כמו במיאמי, עטיית מסכות בחללים ציבוריים הפכה לחובה רק לאחרונה. אצלנו, הקנס על אי-עטיית מסכה עלה אתמול מ-200 שקלים ל-500 שקלים, בניסיון לגרום לאזרחים להיות ממושמעים יותר ולהשתלט על העלייה בתחלואה.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ג' (23.06.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.