עד לא מזמן הודו חוותה ירידה משמעותית במספר המאומתים היומי, עד כדי כך שמומחים בעולם ניסו להבין כיצד הצליחו ההודים לבלום את התפשטות המגפה במדינה שמונה יותר ממיליארד תושבים.
הודו עברה מ-98 אלף מאומתים ביום בספטמבר - ל-8 אלף מאומתים ביום רק חמישה חודשים לאחר מכן, בחודש פברואר. על פי הדיווחים, החיים חזרו לקדמותם במרבית האזורים בהודו, אך כעת נראה שהמדינה תיכנס לסגר, בשל עלייה נוספת במספר המאומתים, שמדאיגה את הרשויות במדינה.
גורמים רשמיים במערכת הבריאות בהודו חוקרים בימים אלה התפתחויות אפשריות של מוטציות שייתכן שהפכו את הנגיף למידבק יותר ועמיד יותר בפני טיפולים וחיסונים. העלייה החדה במקרי הקורונה נצפתה בעיקר באזור מהרשטרה, המדינה השנייה בגודלה בהודו (מבחינת אוכלוסייה), שאותרו בה כ-7,000 מקרים חדשים רק ביממה האחרונה, כלומר כחצי מכלל המקרים המאומתים שנצפו בהודו (14 אלף) ב-21 בפברואר. כמו כן, מקרים רבים נצפו במומבאי, העיר הגדולה ביותר בהודו.
כל זה הוביל את ממשלת הודו להטיל סגרים באזורים שונים במדינה. גם תפילות המוניות ואירועי תרבות נאסרו. כמו כן, התושבים התבקשו להקפיד על הנחיות כמו עטיית מסכות במטרה למנוע סגרים נרחבים והדוקים יותר. כאמור, בתחילת החודש מספר המאומתים בהודו היה כה נמוך, שרבים ניסו להבין כיצד מדינה צפופה כמו הודו הצליחה לבלום את התפשטות המגפה בגבולותיה.
עוד ב-mako בריאות:
>> תופעת הלוואי של החיסון שעלולה להדאיג נשים
>> פונתה לביה"ח לאחר שהתעלפה – וזה מה שהתגלה
>> מומחה מזהיר: "המגפה הבאה נמצאת מעבר לפינה"
יש שטוענים כי מודעות גבוהה למגפה, כמו גם הקפדה על עטיית מסכות, אוכלוסייה צעירה (רק כ-6 אחוזים מהאוכלוסייה בהודו מעל גיל 65), אקלים מקומי ונוכחות של מחלות אחרות שחיזקו את המערכת החיסונית של התושבים הובילו למספר נמוך של מאומתים בהשוואה לאוכלוסייה. אך נראה שהודו טרם יצאה לגמרי מהצרה וייקח עוד זמן לפני שהמדינה תוכל לחגוג את הצלחתה בניהול מגפת הקורונה.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ב' (22.02.2021) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.