פייזר הביאה לעולם את אחד מחיסוני הקורונה וכעת החברה האמריקאית רוצה לנסות גם לייצר תרופה נגד הנגיף שממשיך להכות ברחבי העולם.
לפי דיווח של סוכנות הידיעות רויטרס, בפייזר התחילו לאחרונה ניסוי ראשוני לתרופה אוראלית שמיועדת לטפל במחלת הקורונה כבר בשלביה הראשוניים. לדבריהם, התרופה הפוטנציאלית הראתה עד כה בניסויים שנעשו במעבדה, כי היא יעילה נגד נגיף הקורונה. אך נותר לבצע סדרת ניסויים קליניים כדי להבין עד כמה יעילות זו תקפה גם בבני אדם.
התרופה של פייזר מכונה PF-07321332 והיא מבוססת מעכבי פרוטאז שלמעשה מונעים מהנגיף להשתכפל בתאים של הגוף. תרופות אנטי-ויראליות מבוססות מעכבי פרוטאז משמשות לטיפול בנגיפים שונים, ביניהם נגיף ה-HIV, נגיף ההפטיטיס C ועוד.
במקביל, בפייזר גם עובדים על טיפול נוסף נגד נגיף הקורונה - תרופה אנטי-ויראלית הניתנת באופן תוך-ורידי שנמצאת בימים אלה בשלב של ניסויים קליניים על חולי קורונה מאושפזים. "ביחד, לשתיים (התרופה האוראלית והתוך-ורידית) יש פוטנציאל ליצור דוגמה לטיפול מקיף שמשלים את החיסון", ציין מייקל דולסטן, מחברת פייזר בהצהרה לתקשורת. הכוונה היא שהטיפול יוכל לעזור לאנשים שנדבקו בנגיף וחלו במחלת הקורונה גם לאחר שהתחסנו.
עוד ב-mako בריאות:
>> אוהבים תרד? יש משהו שאתם צריכים לדעת
>> מחקר מצא יתרון נוסף לחיסון הקורונה
>> יש לכם טעם מוזר בפה? זו עלולה להיות הסיבה
חשוב לזכור שהחיסון לקורונה של חברת פייזר יעיל בכ-95 אחוזים, כך שאצל חמישה אחוזים מהמתחסנים עדיין קיים סיכוי שהם יידבקו ויחלו במחלה (אם כי לא בטוח שבצורה חמורה), ובהתאם לכך מדענים ברחבי העולם עדיין עובדים מסביב לשעון כדי למצוא גם תרופה שתהיה יעילה נגד המחלה.
עד כה, מדענים התמקדו לא רק בפיתוח של תרופה חדשה שתהיה יעילה נגד הנגיף, אלא גם בחיפוש אחר תרופה קיימת אנטי-ויראלית שתצליח לבלום את הנגיף, במטרה לחסוך זמן. קיימות תרופות שונות שנמצאו יעילות נגד נגיפים דומים ונגיפים ממשפחת הקורונה שלפיכך יכולות להיות פוטנציאליות לטיפול יעיל גם לנגיף הקורונה הנוכחי. תרופות למלריה, כמו גם תרופות לדלקת מפרקים ואף תרופה נגד כינים - נשקלו כתרופות שעשויות להיות יעילות גם נגד נגיף הקורונה. ביוון בחודש ינואר אושר שימוש בקולכיצין לחולי קורונה, תרופה ותיקה המיועדת לטיפול בשיגדון ובקדחת ים-תיכונית משפחתית.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ד' (24.03.2021) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.