המחקר הראשון שנערך עד כה על הסיכונים הבריאותיים של הדבקה חוזרת בקורונה, מחזק את ההשערה כי אנשים שנדבקים מחדש בנגיף, יסבלו מיותר סיכונים בריאותיים עם כל סבב של הדבקה מחדש. בנוסף, לאלה שחוו הדבקה חוזרת, יש סיכון פי 2 למות מכל סיבה שהיא. הסיכונים נותרו בין אם אנשים חוסנו במלואם ובין אם לא.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
המערכת החיסונית לא מתחזקת, להיפך
המחקר, המבוסס על רישומי הבריאות של יותר מ-5.6 מיליון אנשים שטופלו במערכת הבריאות של VA (המחלקה לענייני חיילים משוחררים) ושטרם עבר ביקורת עמיתים, מצא כי בהשוואה לאנשים שחוו הדבקה אחת בקורונה, ביחס לאלו עם שתי הדבקות מתועדות או יותר, היה יותר מפי שניים סיכון למוות ופי שלושה סיכון להתאשפז בתוך שישה חודשים מההדבקה האחרונה. הם סבלו גם מסיכונים גבוהים יותר לבעיות ריאות ולב, עייפות, הפרעות עיכול וכליות, סוכרת ובעיות נוירולוגיות.
מבין אלו שנדבקו, כ-36,000 אנשים חלו פעמיים בקורונה בערך 2,200 חלו שלוש פעמים, ו-246 נדבקו ארבע פעמים. המחקר מצא כי הסיכון לפתח בעיה בריאותית חדשה היה הגבוה ביותר בזמן ההדבקה עצמה, אך הוא גם נמשך לפחות שישה חודשים לאחר מכן, כלומר גם הסיכון לחלות בקורונה עולה. "התפיסה הרווחת היא שאם הייתה לך קורונה בעבר, המערכת החיסונית שלך מאומנת לזהות אותו והיא לכאורה 'מצוידת' יותר כדי להילחם בו, ואם אתה נדבק שוב, אולי זה לא כל כך משפיע עליך, אבל זה לא ממש נכון", אמר זיאד אל-אלי, אפידמיולוג קליני באוניברסיטת וושינגטון וראש מחלקת המחקר.
So what does this mean?
-*diagnosed* re-infections appear to be associated with higher risk of severe disease & complications even up to 6 months-post infection
-Increased risk even seen in those with 2+ doses of vaccine
-Risk increases with number of re-infections
למה זה קורה?
"ייתכן שההדבקה הראשונה מחלישה את המערכת החיסונית, אנשים הופכים לפגיעים יותר לסיכונים בריאותיים כאשר הם נדבקים בפעם השניה והשלישית", הסביר אל-אלי.
"צריך לשים לב שהחיילים המשוחררים הכלולים במחקר אינם דומים לאוכלוסייה הכללית", אמר ד"ר אמש אדלג'ה, חוקר בכיר במרכז ג'ונס הופקינס לאבטחת בריאות בבית הספר לבריאות הציבור של בלומברג בבולטימור. "אני לא חושב שאפשר להכליל את המחקר לכולם, אלא לאנשים שיש להם גורמי סיכון למחלות קשות".