שתי חוקרות מארה"ב, ג'ניפר האן-הולברוק וג'סיקה מרינו מחפשות דגימות של חלב אם ברחבי ארה"ב לטובת מחקר חדש שבוחן את האפשרות להשתמש בנוגדנים המצויים בחלב אם של נשים שהחלימו מקורונה – כטיפול אופציונלי נגד הנגיף ואף כטיפול מניעתי.
מתברר שחלב אם מכיל כמות משמעותית של נוגדנים, שיכולים להיות מועברים לתינוקות בזמן ההנקה. זו הסיבה שהחוקרות החליטו לבדוק כיצד ניתן להשתמש ביתרון זה לטובת האוכלוסייה המלחמה נגד נגיף הקורונה. "לפני שעשינו את המחקר, אף אחד לא ידע אם חלב אם מאימהות שהחלימו מקורונה יכיל נוגדנים. אולי חשוב מזה, גם רצינו לעשות את המחקר הזה כדי להבין איזה סוג נוגדנים קיימים בחלב אם, כי ישנם נוגדנים מסוימים שמספקים הגנה חזקה יותר מאחרים", הסבירו החוקרות לאחרונה בראיון ל- medicalxpress.com.
"לא היינו מופתעות כשגילינו שאכן קיימים נוגדנים לקורונה בחלב אם של נשים שהחלימו מהנגיף. אלה חדשות טובות כיוון שזה פותח דלת לשימוש בחלב אם לטיפול בתינוקות חולים במיוחד או כדי למנוע מחלה חמורה בקרב תינוקות פגיעים".
המחקר הוא אמנם קטן, השתתפו בו רק 15 אימהות – אך החוקרות סבורות כי הוא מצביע על פוטנציאל והוא סיבה טובה להמשיך לחקור את חלב האם של נשים שהחלימו מקורונה למניעת קורונה אצל תינוקות.
עוד ב-mako בריאות:
>> המשקה שמפחית סטרס ומונע ריח רע מהפה
>> מצאנו טריק מושלם לאכול פחות פחמימות
>> התגלתה מוטציה חדשה ומסוכנת יותר עבור צעירים
השלב הבא, לדבריהן, הוא לבצע מחקר גדול יותר, עם יותר אימהות, כדי לבדוק שהנוגדנים שנמצאו בחלב אם ב-15 האימהות שנבדקו במחקר הראשון – קיימים גם במספר גדול יותר של אימהות. בנוסף לכך, יש לבדוק גם סיכונים אפשריים, כמו האופציה של נוכחות הנגיף בחלב אם שיכול להוות סכנה לתינוקות שעלולים להידבק בנגיף דווקא בגלל החלב אם. החוקרות מקוות שהמחקרים שלהן על חלב אם יאפשרו לטפל ולמנוע קורונה חמורה אצל תינוקות ובמיוחד תינוקות שנמצאים בסיכון.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ד' (23.12.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.