אם יש דבר אחד שהצלחנו להבין עד כה מהמלחמה העולמית בנגיף הקורונה, זה שהנגיף יכול להתנהג בצורה שונה אצל אנשים שונים. בין שזה בגלל מחלות רקע או השתייכות לקבוצות גיל שנמצאות בסיכון – ולעתים גם ללא כל סיבה נראית לעין. כעת סיפורו של גבר אחד מארה"ב ממחיש עד כמה אסור לקחת את הנגיף בקלות ועד כמה ההשלכות של המלחמה בנגיף עלולות להיות משמעותיות.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

בחודש פברואר, גרג גרפילד נסע לחופשת סקי באיטליה עם 12 חברים נוספים, במהלכה הוא וחבריו נדבקו בנגיף הקורונה. גרפילד סבל מצורה חמורה של המחלה, יותר מכל חבריו, והוא פונה לבית חולים בעיר ברבנק בקליפורניה והיה למעשה מטופל הקורונה הראשון בבית החולים. רק 48 שעות לאחר שאושפז, מצבו התדרדר במהירות והוא חובר למכונת הנשמה. נאמר לו שיש לו סיכוי של אחוז בלבד לשרוד.

 

"מבחינה רפואית, אני לא אמור להיות כאן", אמר גרפילד בראיון לתקשורת המקומית. הוא סבל משורה של סיבוכים חמורים כתוצאה מהקורונה, ביניהם MRSA (חיידקים העמידים לאנטיביוטיקה שמהווים גורם זיהום נפוץ בבתי חולים, שיכול להוביל לסכנת חיים בקרב מאושפזים), אלח דם (זיהום בדם), אי-ספיקת כליות ותסחיף ריאתי.

גרפילד שהה 64 ימים בבית החולים, 31 מהם כשהוא מחובר למכונת הנשמה. עבור חולי קורונה מונשמים, אחוז התמותה הוא לפחות 70 אחוז, לפי ד"ר דניאל די, רופא בבית החולים שבו אושפז גרפילד. אך למרות שמצבו התדרדר וסיכוייו למות עמדו על 99 אחוז – גרפילד הצליח להתאושש והוא שוחרר מבית החולים בתחילת חודש מאי. הוא הצליח להתגבר על כל הסיבוכים – ואיבריו הפנימיים שנפגעו מהנגיף חזרו כבר לתפקוד מלא.

עוד ב-mako בריאות:
>> הפעילות הזאת יכולה להגן עליכם מפני הקורונה
>> המזון הזה מוריד את מפלס החרדה ומעלה את מצב הרוח
>> חוקרים: תרופה קיימת יכולה לחסום את הנגיף

רופאיו מציינים כי החלמתו של גרפילד היא לא פחות ממדהימה. עם זאת, גרפילד ייאלץ לחיות כל חייו עם צלקות כתוצאה מהמלחמה בנגיף. רופאיו נאלצו לכרות את אצבעות ידיו, כתוצאה מהסיבוכים הרבים שסבל מהם. לפי הרופא שניתח אותו, ד"ר דיוויד קולבר מבית החולים סידרס סיני בלוס אנג'לס, הסיבה שנאלצו לכרות את אצבעותיו קשורה לאופן שבו וירוס הקורונה משפיע על זרימת הדם. "נגיף הקורונה משפיע על זרימת הדם האנדווסקולרית, אז הוא למעשה משפיע על זרימת הדם", הסביר ד"ר קולבר. "זו הסיבה שנצפו מקרים של שבץ בקרב צעירים וזו גם הסיבה שמתן תרופות מדללות דם לחולי קורונה הפך לסטנדרט בטיפול בחולים אלה", הוסיף.

"שרדתי את זה. אני מרגיש נפלא", ציין גרפילד. אך הוסיף כי ידיו מעולם לא יהיו אותו דבר. "אין לי אצבעות יותר. זה יכול לקרות גם לכם". זוהי הסיבה העיקרית שגרפילד החליט לספר את סיפורו לתקשורת – כדי שאנשים ייקחו את נגיף הקורונה ברצינות. כעת גרפילד יאלץ לעבור סדרת ניתוחים, לפחות שישה, לבניית אצבעות מלאכותיות, כאלה שיעבדו כמו יד ביונית. כיוון שהביטוח הרפואי של גרפילד לא מכסה את שיקום ידיו, נפתח עמוד למימון המונים שיעזור לו לממן את הטיפולים הנדרשים בהמשך.