נושא ההדבקות החוזרות בנגיף הקורונה נחשב לשנוי במחלוקת בקהילה הרפואית והמדעית, בעיקר מכיוון שזה נתון שקשה להוכיח אותו. במקרים רבים, מה שחשבו שמדובר בהדבקה חוזרת, התגלה כתוצאה שגויה של בדיקת קורונה. כעת חוקרים מהולנד מדווחים על מה שנחשב למקרה מוות ראשון לאחר הדבקה חוזרת בנגיף.
המקרה תועד לאחרונה במאמר בספרות הרפואית, ב"הוצאת אוניברסיטת אוקספורד", הוצאת ספרים המשתייכת לאוניברסיטה. לדברי החוקרים שתיעדו את המקרה, האישה הגיעה לחדר המיון בתחילת השנה בשל חום גבוה ושיעול חמור. היא נמצאה חיובית לקורונה ונשארה מאושפזת במשך חמישה ימים. לאחר מכן, התסמינים שככו עד שנעלמו לגמרי, מלבד תשישות מתמשכת.
כחודשיים לאחר מכן – ויומיים לאחר שהתחילה בסבב נוסף של טיפול כימותרפי (האישה הייתה חולת סרטן וסבלה מסוג נדיר של סרטן בדם, שניתן לטיפול אך חשוך מרפא), היא החלה לפתח חום, שיעול וקשיי נשימה. כשהיא התאשפזה בבית החולים, נעשתה לה בדיקת קורונה והיא יצאה חיובית. לעומת זאת, בדיקות הנוגדנים שנעשו חזרו שליליות.
ביום השמיני מצבה של המטופלת התדרדר והיא מתה שבועיים לאחר מכן. לדברי החוקרים, הם לקחו דגימות מהמטופלת ויכולים לאשר שההרכב הגנטי של כל וירוס (כלומר בהדבקה הראשונה ובשנייה) היה שונה, ברמה שלא ניתן לשער כי מדובר בהתפתחות של הנגיף בתוך גופה של האישה. זה למעשה תומך בטענה כי אכן האישה נדבקה פעמיים בנגיף.
עוד ב-mako בריאות:
>> זאת הסיבה שיש כל כך הרבה נשאים א-סימפטומטיים
>> גינקולוגית מזהירה: המוצר הנפוץ הזה מזיק לכן
>> האם הדיאטה של אופירה משתלמת? דיאטנית עונה
עד כה נרשמו כבר לא מעט מקרים (ועם זאת גם לא הרבה) של הידבקות חוזרת בנגיף הקורונה, אך נראה שכולם הצליחו להתאושש. אחד הדברים שהכי מקשים באיתור בדיקות חוזרות הוא העובדה שחולי קורונה שהחלימו יכולים לצאת חיוביים בבדיקות חוזרות גם חודשים לאחר שהחלימו. כתוצאה מכך, כדי לדעת אם אכן מדובר בהדבקה חוזרת, יש לקחת דגימה מהמטופל הן בהדבקה הראשונה והן בהדבקה הראשונה, כדי לוודא שההרכב הגנטי של הנגיף אכן שונה ושלפיכך מדובר בהדבקה שנייה ולא אותה הדבקה ראשונה שמתמשכת.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ג' (13.10.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.