ביום שישי האחרון הודיע משרד הבריאות כי זוהו שבעה מקרים של הזן ההודי בקרב ישראלים ששבו מחו"ל וטרם חוסנו נגד הנגיף. אז מה אנחנו יודעים עד כה על הווריאנט שהגיע מהודו?
הווריאנט ההודי, או בשמו הרשמי - B.1.617 - אותר לראשונה בהודו, שם התגלה כי הוא למעשה מכיל שתי מוטציות: מוטציה E484Q ומוטציה L452R. מרבית המידע שיש על הווריאנט ההודי מתבסס בעיקר על השערות ובינתיים יש מעט מאוד מידע קונקרטי.
בשונה מהזנים הבריטי והדרום-אפריקאי, הווריאנט ההודי לא מוגדר כווריאנט "מדאיג" (VARIANT OF CONCERN), אלא כווריאנט שיש לבחון אותו (VARIANT OF INTEREST), כלומר לבדוק עד כמה הוא צריך להדאיג. המשמעות של זה היא שעד כה אנחנו לא יודעים כמה הנגיף משפיע על התחלואה ועד כמה הוא יכול להשפיע גם על מחוסנים ומחלימים. כמו כן, אנחנו גם לא יודעים אם הוא עמיד לחיסון או אם הוא קטלני יותר.
יש שמשערים כי וריאנט זה תרם לעלייה בתחלואה שנצפית לאחרונה בהודו, אך אין מידע קונקרטי לגבי זה. למעשה, מומחים רבים סבורים כי ישנן כמה סיבות שהובילו לעלייה בתחלואה בהודו, ביניהן הווריאנט הבריטי, ירידה במשמעת בקרב האזרחים וחגים שהיו לאחרונה בהודו. עדיין קשה לדעת אם הזן שהתגלה בהודו תרם לגל הקורונה הנוסף שפוקד את המדינה בימים אלה.
עוד ב-mako בריאות:
>> גל שני בהודו: התסמינים שמקשים את אבחון המחלה
>> זאת העיר עם מספר החולים הגדול ביותר
>> 1 מכל 3 מחלימי קורונה יסבול מבעיה נוירולוגית
עם זאת, לפי מידע שפורסם באתר outbreak.info, שמתבסס על מידע שנאסף ממאגר GISAID, כ-50 אחוזים מכלל הדגימות שנלקחו במהלך חודש אפריל בהודו - הכילו את הווריאנט ההודי. לשם ההשוואה, בחודש ינואר כמעט ולא נצפה וריאנט זה בדגימות שנאספו באותה תקופה.
פרויקטור הקורונה, פרופ' נחמן אש, התייחס אמש (שבת) לגילוי המוטציה ההודית בישראל: "אנחנו לא יודעים הרבה על המוטציה הזאת, אבל יש לגביה כמה סימנים לא טובים. אנו משווים את הממצאים בריצוף הגנטי למה שאנחנו מכירים ויש לה מספר דברים המעידים על כך שיכול להיות שהיא עמידה בפני החיסון".
עוד הוסיף ואמר כי "אנחנו חושדים שהמוטציה ההודית היא בעלת יכולת הדבקה מאוד גדולה לאחר שראינו איך מאות אלפים נדבקו במהרה בדרום הודו". עם זאת, גם הזנים שהתגלו לאחרונה כמדביקים יותר, כמו הווריאנט הבריטי והזן הדרום-אפריקאי - לא נמצאו עמידים יותר בפני החיסון, כך שייתכן שגם לגבי הזן ההודי הממצאים יהיו דומים.
באפליקציית איזי ריכזו את כל המקומות בהם תוכלו לעבור בדיקת קורונה:
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום א' (18.04.2021) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.