מספר הנדבקים והמתים מנגיף הקורונה ממשיך לעלות בהודו: לפי נתונים של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, הודו עומדת כעת על 13.5 מיליון נדבקים בקורונה מאז תחילת המגפה וניצבת במקום השני לאחר ארה"ב שמהווה מוקד עיקרי לקורונה בחודשים האחרונים, עם 31 מיליון נדבקים סך הכל. ברזיל שהייתה בתקופה האחרונה במקום השני, ניצבת כעת במקום השלישי עם 13.4 מיליון נדבקים. ביממה האחרונה נרשמו קרוב ל-70 אלף נדבקים חדשים.
זוהי לא הפעם הראשונה שהודו נמצאת במקום השני. למעשה היא הגיעה למקום השני בעולם במספר הנדבקים כבר בחודש ספטמבר, אך מאז חוותה ירידה משמעותית בתחלואה עד חודש ינואר – וברזיל תפסה את מקומה. אך מאז מספר הנדבקים ממשיך לעלות, במיוחד בחודשיים האחרונים. לשם ההשוואה, ממוצע הנדבקים השבועי ב-12 בינואר עמד על כ-16 אלף נדבקים ביום – וכעת הוא עומד על ממוצע של כ-125 אלף מקרים חדשים ביום. ממוצע מקרי המוות בהודו בשבוע האחרון עומד על כ-665 מתים ביום.
מומחים סבורים כי עשויות להיות סיבות שונות לגל הנוסף שמכה בימים אלה את המדינה, ביניהן ירידה במשמעת של האזרחים בכל הנוגע להנחיות הקורונה – שקרתה כאשר מספר הנדבקים היומי החל לרדת ואנשים בהתאם לכך התחילו להפסיק להשתמש במסכות ופחות הקפידו על ריחוק פיזי. נוסף על כך, חוסר הקפדה על הנחיות הקורונה מצד פוליטיקאים במערכת הבחירות הנוכחית בהודו כנראה תרמה גם להתרופפות במשמעת של האזרחים.
עוד ב-mako בריאות:
>> גל שני בהודו: התסמינים שמקשים את אבחון המחלה
>> זאת העיר עם מספר החולים הגדול ביותר
>> 1 מכל 3 מחלימי קורונה יסבול מבעיה נוירולוגית
הזנים החדשים של נגיף הקורונה שהתפשטו בחודשים האחרונים ככל הנראה תרמו גם הם לגל השני בהודו ויש הסבורים כי בימים אלה נעשות יותר בדיקות קורונה, בהשוואה לגל הראשון שבו זמינות הבדיקות הייתה מוגבלת יותר וייתכן שזו סיבה נוספת לכך שבתקופה האחרונה מדווחים יותר מקרים. סברה נוספת היא שחגים דתיים ופסטיבלים שהתרחשו בחודשים האחרונים תרמו גם הם לעלייה בהדבקה.
ממשלת הודו מנסה להימנע מסגר כללי נוסף, אך באזורים שונים במדינה נראה שמחמירים את ההגבלות. רק לאחרונה ציינו גורמים רשמיים במדינה כי השבועות הקרובים יהיו "קריטיים" לבלימת הנגיף, כך שככל הנראה שיוטלו הגבלות נוספות במדינה בקרוב.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ב' (12.04.2021) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.