האם אנחנו מתקרבים למציאת תרופה לנגיף הקורונה? לפי כמה חוקרים סינים שעובדים בימים אלה על מציאת תרופה וטיפול מונע לנגיף הקורונה, נראה שייתכן שכן.
ז'אנג לינקי מאוניברסיטת טסינגואה בבייג'ינג התראיין לסוכנות הידיעות רויטרס וסיפר כי צוותו הצליח לבודד כמה נוגדנים שמסוגלים לחסום את נגיף הקורונה מלחדור לתאי הגוף של בני אדם. לדבריו של ז'אנג, תרופות שייצרו עם אותם נוגדנים שהתגלו יוכלו להיות יעילות יותר מטיפולים קיימים, כולל טיפול באמצעות פלזמה, שכולל גם הוא נוגדנים אך דורש התאמה של סוג הדם, מה שעשוי להגביל אותו.
"חשיבות הטיפול בנוגדנים הוכחה בעולם במשך עשורים"
כבר בתחילת השנה החלו ז'אנג וצוותו לנתח נוגדנים שנלקחו מדגימות דם של מטופלים שהחלימו מהקורונה בבית חולים בשנג'ן. הם הצליחו לבודד 206 נוגדנים שהפגינו יכולת חזקה להיקשר לחלבונים של נגיף הקורונה, כך לפי ז'אנג. לאחר מכן, הם בדקו אם הנוגדנים יכולים אכן למנוע מהנגיף לחדור לתאים בגוף. מבין קבוצה של 20 נוגדנים שנבדקו, ארבעה הצליחו לבלום את חדירת הנגיף. לדברי ז'אנג, שני נוגדנים אלו היו טובים במיוחד בבלימת הווירוס.
כעת החוקרים עובדים על זיהוי הנוגדנים החזקים ביותר – ואם יהיה אפשרי, לשלב אותם במאמצים להפחית את הסיכון לכך שהנגיף יפתח מוטציות נוספות. צוות המדענים עובד כעת בשיתוף עם חברת ביו-טכנולוגיה בשם Brii Biosciences, במאמץ לקדם טיפול מונע וטיפול לריפוי אנשים שלקו במחלה. "החשיבות של נוגדנים הוכחה בעולם הרפואה במשך עשורים", אמר ז'אנג לרויטרס. "ניתן להשתמש בהם כדי לטפל בסרטן, במחלות אוטו-אימוניות ומחלות זיהומיות".
עוד על נגיף הקורונה:
>> בהולנד מצאו סימן אזהרה מקדים נוסף לקורונה
>> כנראה זו הסיבה שגברים מתים יותר מקורונה
>> מחקר חדש: נגיף הקורונה מסוגל להישאר באוויר
עם זאת, יש להדגיש כי נדרשים צעדים נוספים לפני שניתן יהיה להשתמש בנוגדנים הללו לטיפול בנגיף הקורונה. "ישנם כמה צעדים שיש לנקוט לפני שניתן יהיה להשתמש בהם כטיפול לחולי קורונה", אמר בן קאולינג, מומחה במחלות זיהומיות באוניברסיטת הונג קונג, לרויטרס. "אבל זה ממש מרגש למצוא טיפולים פוטנציאליים כאלה ואז שתהיה הזדמנות לבדוק אותם. כי אם נוכל למצוא יותר מועמדים, כך לבסוף יהיה לנו טיפול טוב יותר", הוסיף קאולינג.