ארגון הבריאות העולמי מבצע תדריכים יומיים ובהם עדכונים לגבי מגפת הקורונה. באחד מן התדריכים הללו שנעשו בימים האחרונים החליטו אנשי הארגון להדגיש את ההבדל שבין ריחוק פיזי לריחוק חברתי. אמנם רוב העולם מתעסק בימים אלה בריחוק פיזי: מרחק של שני מטרים אחד מהשני, עבודה מהבית והימנעות מהתקהלויות. אך אנשי ארגון הבריאות העולמי מדגישים כי למרות שרבים מנסחים זאת כ"ריחוק חברתי", חשוב להשתמש במילים הנכונות - "ריחוק פיזי".
הרעיון מאחורי הדגש על בחירת המילים הוא להזכיר לאנשים שמטרת ההסגרים היא לא למנוע קשרים עם חברים ומשפחה, אלא אך ורק לטובת מניעת התפשטות המחלה. ביבי אמר ש"אהבה היא ריחוק", אבל הדגש הוא על ריחוק פיזי בלבד. חשוב לוודא שאותו ריחוק פיזי לא מונע מכם לקיים קשרים משפחתיים וחברתיים. ד"ר מריה ואן-קרחוב, אפידמיולוגית המתמחה במחלות זיהומיות, שמובילה את הניהול הטכני של משבר הקורונה בארגון הבריאות הלאומי, הוסיפה בתדריך כי הריחוק הפיזי לטובת מניעת התפשטות המגפה לא אומרת שאנחנו צריכים להתנתק לחלוטין מהאנשים שאנחנו אוהבים. "אנחנו משנים מלהגיד 'ריחוק חברתי' ל'ריחוק פיזי'. וזה בכוונה. כי אנחנו רוצים שאנשים עדיין יישארו מחוברים. אז מצאו דרכים לעשות את זה. מצאו דרכים באמצעות האינטרנט ורשתות חברתיות כדי להישאר מחוברים, כי הבריאות הנפשית לא פחות חשובה מהבריאות הפיזית".
ג'מיל זאקי, מרצה לפסיכולוגיה באוניברסיטת סטנפורד, תומך בגישה זו של ארגון הבריאות העולמי. "אני חושב שאנחנו צריכים להתחיל במסגור-מחדש של מה שאנחנו עושים עכשיו", כתב באתר האוניברסיטה. "אנחנו צריכים לחשוב על התקופה הזאת כ'ריחוק פיזי', כדי להדגיש שאנחנו יכולים להישאר מחוברים חברתית בזמן שאנחנו בנפרד".
עוד על נגיף הקורונה:
>> אז מה הבידוד החברתי הזה יכול לעשות לנו?
>> "הקורונה היא סתם מגפה עם יחסי ציבור"
>> האם זו הסיבה שהקורונה היכתה חזק באיטליה?
הוא מוסיף ואומר כי אחרי הכל, אנחנו יצורים חברתיים ואנחנו זקוקים לשמירה על אותם קשרים, גם אם זה בצורה קצת אחרת ממה שאנחנו רגילים. "ריחוק חברתי הוא חיוני להאטת ההתפשטות של נגיף הקורונה, אך זה גם פועל נגד הצורך הבסיסי של בני האדם בקשר זה עם זה", אמר זאקי. "באופן אירוני, אותן טכנולוגיות שאנחנו נוטים להאשים בכך שמפרידות בינינו, עשויות להיות ההזדמנות הטובה ביותר שלנו כרגע, לשמירה על אחדות".
גם אייאנה פרסלי, חברת קונגרס במסצ'וסטס, הצטרפה לקריאה לשמירה על קשרים ככל הניתן. "אנחנו יוצרים ריחוק פיזי בינינו כדי להגביל את התפשטות הווירוס. אבל במקביל לכך ובאותה נשימה, עלינו לשמור על הקשרים החברתיים שלנו, על תחושת הקהילתיות ועל תחושת מטרה משותפת".