חוקרים מהמכון הלאומי למחלות זיהומיות ברומא חקרו את שני המקרים הראשונים הידועים באיטליה של חולי קורונה – תיירים סינים שהגיעו ממוקד ההתפרצות בווהאן וטיילו בארץ המגף. גבר במצב בריאותי טוב בן 67 ואישה בת 65 בכושר ובמצב בריאותי טוב, מלבד לחץ דם גבוה. הם אובחנו בנגיף הקורונה ב-29 בינואר.
איטליה הפכה בשבועות האחרונים למדינה שנפגעה בצורה הקשה ביותר מנגיף הקורונה אחרי סין. עד כה נרשמו יותר מ-27 אלף נדבקים ויותר מ-2,000 מתים. המדענים האיטלקים חקרו סריקות רנטגן ו-CT של זוג התיירים – והתמונות פורסמו לאחרונה. במהלך כתיבת המחקר, המטופלים היו עוד במצב קריטי אך יציב. בתם העניקה את הרשות להשתמש בתמונות ולפרסם אותן לטובת המחקר.
המאמר של החוקרים האיטלקים צפוי להתפרסם בקרוב בכתב העת הרפואי the International Journal of Infectious Diseases. התמונות מראות את הנזק בריאותיהם ובמערכת הנשימה של החולים, באופן דומה, אך שונה מהפגיעה שנראתה בחולי סארס.
סריקות רנטגן מוקדמות חושפות תופעה שנקראת "זכוכית חלב" או "זכוכית מט" – מצב שבו אזורים בריאות מתמלאים בחומר, שיכול להיות מים, דם או מוגלה.
עוד על נגיף הקורונה:
>> דיווחים מדאיגים: הבריאו מהנגיף ואז חלו שוב
>> כך דרום קוריאה הצליחה להשתלט על מגיפת הקורונה
>> מומחה לבטיחות מזון: אל תקנו את המזונות האלה
בתמונה הראשונה: CT שנלקח מהמטופל בן ה-67 בתחילת התפתחות המחלה. ניתן לראות את תופעת "זכוכית חלב" (האזור הדהוי בצד השמאלי של התמונה) שהתחילה להתפתח בריאות.
בתמונה השנייה: אותו מטופל, חמישה ימים בלבד לאחר הסריקה הראשונה. ניתן להבחין בהתפתחות נוספת של דלקת ריאות, עם התפשטות של תופעת "זכוכית חלב" בריאות.
תוך ימים ספורים בלבד המטופלים סבלו מאי-ספיקה נשימתית – ויומיים לאחר מכן הם חוברו למכונות הנשמה. החוקרים מצאו בנוסף לכך, כי כלי דם שאחראיים להעברת דם מהלב לריאות התנפחו – מצב שלמעשה מוביל להפחתה של אוויר בריאות ויוצר קשיי נשימה.
החוקרים כותבים כי ממצאים אלו אמנם תואמים לממצאים קודמים של מחקרים שבדקו את צורת הפעולה של נגיף הקורונה, אך שהם גם מצביעים על סימנים בריאות שיכולים להוות סימן מקדים לנזקים עתידיים בריאות של חולי קורונה.