מקרה שפורסם לאחרונה ממחיש עד כמה ההנחיות להימנע מלגעת באזור העיניים, האף והפה חשובות למניעת הידבקות בנגיף הקורונה. לפי מקרה הבוחן, שדווח לאחרונה בספרות הרפואית, נמצאו שרידים של הנגיף בעיניה של מטופלת, זמן רב לאחר שהיא נבדקה ונמצא כי אין שרידים של הנגיף באפה.
ב-23 בינואר, אישה בת 65 טסה מווהאן, העיר שבה התפרצה המגפה – לאיטליה. חמישה ימים לאחר מכן, היא החלה לחוש בתסמיני קורונה והתאשפזה בבית החולים ביום שלמחרת. התסמינים הראשוניים שסבלה מהם היו שיעול יבש, כאב גרון, צינון ודלקת בלחמית העין. היא עברה בדיקה שאישרה כי אכן יש נוכחות של נגיף הקורונה בגופה. כמה ימים לאחר מכן היא פיתחה חום גבוה, בחילות והקאות. לאחר מכן נלקחו דגימות מעיניה ונמצאה נוכחות של חומר גנטי של נגיף הקורונה בעיניה.
הצוות הרפואי המשיך לקחת דגימות מעיניה של המטופלת כל כמה ימים. למרות שהדלקת בעיניה חלפה ביום ה-20 לאשפוזה בבית החולים, הם מצאו נוכחות של הנגיף בעיניה גם ביום ה-21. בימים שלאחר מכן לא נמצאו שרידים של הנגיף באפה ובעיניה – אך באופן תמוה, ביום ה-27 לאשפוזה נמצאו שוב שרידים של הנגיף בעיניה.
עוד על נגיף הקורונה:
>> רופאים צרפתים: מצאנו תסמינים חדשים לנגיף
>> כך ניו זילנד הצליחה למגר את הקורונה
>> "המגפה תדעך כמעט לגמרי בתוך שבועיים"
החוק ציינו במאמרם כי דגימות הנגיף שנלקחו מעיניה של המטופלת חשפו כי הנגיף עדיין מסוגל להשתכפל, כלומר שגם ביום ה-27 לאשפוזה ורק כשהוא נוכח בעיניה (וכבר לא באפה), הנגיף בעל פוטנציאל לגרום להדבקה.
זוהי לא הראיה היחידה לכך שהנגיף יכול להשפיע על העיניים. רופאים ציינו כי שמו לב שבקרב אנשים מסוימים, דלקת בעיניים עשויה להיות אחד התסמינים הראשונים לקורונה. רבים כבר הזהירו רופאי עיניים מפני פוטנציאל הידבקות, שכן העיניים עשויות להיות פתח כניסה של הנגיף לגוף וגם פוטנציאל להדבקה. לכן ההנחיות להימנע ממגע בכל אזור הפנים, כולל העיניים, האף והפה הן חשובות במיוחד.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ד' (22.04.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.