בתקופה זו של חוסר ודאות סביב נגיף הקורונה והנחיות שמשתנות מדי יום, לא מפתיע שאנשים רבים נותרו מבולבלים. כעת כשרובנו עברנו למשלוחים אונליין מהסופר, החשש שנותר הוא האם המצרכים שהזמנו עלולים להדביק אותנו בנגיף? האם וירוס הקורונה יכול בכלל לשרוד בקור של המקרר? ומה לגבי המקפיא? הנה מה שיש למומחים להגיד לגבי זה.
"נגיפי הקורונה הם מטבעם וירוסים 'דביקים'", מסביר ד"ר וורנר גרין, וירולוג בכיר ומדען חוקר במכוני גלאדסטון בסן פרנסיסקו. "הם יכולים לשרוד פרק זמן מפתיע על משטחים, אבל הם מתים במהירות על המשטחים הללו".
נגיפים ממשפחת הקורונה יכולים לשרוד בתנאים של מקרר
כידוע, בתקופה האחרונה נעשים לא מעט מחקרים על נגיף הקורונה, במטרה ללמוד אותו לעומק ולהבין את אופן פעולתו. רבים מסתכלים על מחקרים שנעשו על נגיף הסארס (SARS) שתקף בין השנים 2002 ל-2003, שכן הוא משתייך למשפחת נגיפי הקורונה ולפיכך דומה לנגיף הקורונה העכשווי. ממחקר שפורסם בשנת 2010 על ידי האיגוד האמריקאי למיקרוביולוגיה, עלה כי נגיף הסארס יכול לשגשג בתנאים של לחות נמוכה וטמפרטורה מתחת ל-4.5 מעלות צלזיוס, אותה סביבה כמו במקרר. אמנם המחקר לא נעשה על נגיף הקורונה COVID-19 אך כיוון שמדובר בווירוס מאותה משפחה, ייתכן שכדאי לנקוט אמצעי זהירות. ד"ר גרין ממליץ לחטא את המצרכים לפני שהם מוכנסים למקרר או למקפיא.
לדברי ד"ר גרין, כשזה נוגע למזון וקופסאות אוכל וכדומה, הוא טובל מטלית בנוזל חיטוי ועובר על כל מצרך מזון. ומה לגבי המקפיא? ד"ר גרין מציין שעדיין לא ברור אם נגיף הקורונה מסוגל לשרוד בטמפרטורות שמתחת לאפס, אבל כדאי לחטא מוצרים קפואים לפני שמכניסים אותם למקפיא, ליתר ביטחון. עם זאת, סביר להניח שהנגיף לא מסוגל לשרוד בטמפרטורות כאלה.
עוד על נגיף הקורונה:
>> בהולנד מצאו סימן אזהרה מקדים נוסף לקורונה
>> כנראה זו הסיבה שגברים מתים יותר מקורונה
>> מחקר חדש: נגיף הקורונה מסוגל להישאר באוויר
ד"ר בן צ'פמן, מומחה לבטיחות מזון ומרצה באוניברסיטת צפון קרוליינה, ממליץ על פעולה נוספת שכדאי לעשות לאחר שאתם מקבלים מצרכים מהסופר – לשטוף ידיים. "אני שוטף ידיים לאחר שאני נוגע במצרכים, כדרך לעצור הידבקות", עם זאת, הוא מציין שהסיכוי להידבק דרך מצרכים מהסופר נמוך מאוד. מיד לאחר שהוא מסדר את המצרכים צ'פמן מקפיד לרחוץ ידיים והוא ממליץ להקפיד לשטוף ידיים גם בזמן שאתם מכינים ארוחות; אחרי שפתחתם את קופסת הפטריות הטריות, אחרי שפתחתם שימורים של רסק עגבניות, אחרי שפתחתם את חפיסת הפסטה וכן הלאה.