ידוע כי לקקאו, שוקולד מריר, ענבים ותה ירוק יש מאפיינים נוגדי חמצון ואנטי-דלקתיים שיכולים לעזור לחזק את המערכת החיסונית ולמנוע מחלות. אך כעת מחקר חדש מאוניברסיטת צפון קרוליינה בארה"ב חושף יתרון נוסף: תרכובות מסוימות במזונות אלה יכולות לנטרל אנזים חיוני של נגיף הקורונה, שחשוב לתפקוד הנגיף ושכפולו בתאים של הגוף.
המחקר כלל סימולציה ממוחשבת וניסויים במעבדה שבדקו כיצד אנזים מסוים בנגיף הקורונה מגיב מול תרכובות צמחיות שונות שידועות ביכולות האנטי-דלקתיות ונוגדות החמצון שלהן. האנזים מכונה Mpro (Main Protease), כיוון שהוא למעשה פרוטאז, אנזים מרכזי שמטרתו לפרק חלבונים.
לפי דה-יו שייה, מרצה לביולוגיה באוניברסיטת צפון קרוליינה וממחברי המחקר, אנזימים מסוג פרוטאז חשובים לבריאותם של וירוסים. אם מעכבים את פעילותם של אנזימים אלה בנגיפים, זה מונע גם את היכולת שלהם לבצע פעולות חיוניות לתפקודם, כמו יכולת השכפול בתאי הגוף. לפי שייה, אם ניתן לעכב או לנטרל את אנזים ה-Mpro, נגיף הקורונה ימות.
תוצאות המחקר הראו שתרכובות המצויות בתה ירוק, בזן מסוים של ענבים (ויטיס רוטונדיפוליה), באבקת קקאו ובשוקולד מריר הצליחו להיצמד לאנזים זה ולמנוע ממנו לתפקד כראוי. "צמחים משתמשים בתרכובות הללו כדי להגן על עצמם, אז זה לא מפתיע שבעלים ובקליפה של צמחים אלו נמצאות תרכובות אלו", מוסיף שייה.
עוד ב-mako בריאות:
>> מיכל צפיר חושפת: זה התפריט היומי שלי
>> התסמינים שמעידים שצרכתם יותר מדי ויטמין D
>> בן 20 סבל מהקאות – וזה מה שהתגלה באולטרסאונד
כיוון שהמחקר נעשה על תאים במעבדה, קשה לדעת עד כמה ניתן להשתמש בממצאים אלו לטובת המלחמה בנגיף הקורונה ונדרשים מחקרים מעמיקים יותר על בני אדם כדי להבין השפעה זו יותר לעומק. אך אין ספק שתוצאות אלה בעלות פוטנציאל לשמש בסיס לטיפולים מניעתיים ואולי גם להמלצות תזונתיות בזמן המגפה. המחקר פורסם בכתב העת המדעי Frontiers in Plant Science והוא נעשה בתמיכה של משרד החקלאות האמריקאי.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ג' (01.12.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.