מספר חולי הקורונה בישראל זינק בסוף השבוע ל-25, והבוקר (ראשון) העריך פרופ' איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, כי המספר צפוי להאמיר עד כדי אלפי, אם לא עשרות אלפי חולים נוספים בארץ.
"לפי הערכות שלנו נגיע לאלפים ואפילו עשרות אלפי חולים, לא ניתן למנוע את זה", חשף פרופ' גרוטו ב"חדשות הבוקר", "לא כל עשרות אלפי החולים יגיעו לבתי החולים, הרוב יטופלו בקהילה. 80 עד 90 אחוז מהחולים יהיו חולים קלים מאוד שלא יקרה להם שום דבר, הם רק יצטרכו להישאר בבידוד בבית עד שתעבור המחלה. הם לא יזדקקו לטיפול רפואי מיוחד".
פרופ' גרוטו השמיע ביקורת חריפה על הקמת יחידת הבידוד לחולי הקורונה בבית החולים תל השומר עם פרוץ המגיפה בחודש שעבר: "הבידוד בתל השומר הוא לא ריאלי, זאת הצגת תכלית מיותרת שלצערי עשתה יותר נזק מתועלת. לא ככה נתמודד עם המחלה הזאת, אלא בבידוד בית. הבידוד בתל השומר היה קיצוני מדי, זאת לא מחלה שעוברת באוויר ולכן אמצעי הבידוד צריכים להיות קלים יותר. צריך לעבור מהגנה מקסימלית לאופטימלית, שזה אומר בידוד טיפתי, חלוק פשוט, כיסוי ראש, כפפות, ולא חליפות חלל".
ראש הממשלה הציע אמש לגייס בני נוער שיעזרו בחיטוי מבני ציבור, זאת משום שילדים ונוער אינם נדבקים.
"ילדים ונוער כן יכולים להידבק, אבל שיעור הקטלניות אצלם מאוד נמוך. זה לא שאין הדבקה, אין תמותה. אני לא חושב שזה הפתרון ואני לא חושב שצריך לעשות חיטוי, החיטוי הוא צעד משני. צריך להקפיד על מגע בין אדם לאדם, החיטוי פחות קריטי. הנגיף יכול לעבור דרך חפצים, אבל אחרי מספר דקות, לא אחרי מספר שעות".
יש הנחיות מיוחדות לקראת אירועי הפורים שבפתח?
"חולי קורונה, מבודדי בית וגם אנשים שסתם חולים באיזושהי מחלת חום, אנחנו מבקשים שלא יגיעו למסיבות פורים. אנשים שחזרו מחוץ לארץ, שלא יגיעו למסיבות פורים גם הם. מומלץ מאוד שלא להחליף מסכות ופריטי לבוש בין אדם לאדם ומומלץ להקפיד על היגיינה ושטיפת ידיים לפני, במהלך ואחרי האירוע. אנשים בגיל מבוגר וכאלה שסובלים מדיכוי המערכת החיסונית, צריכים לשקול אם לבוא לאירועי פורים".