מחקר שפורסם לאחרונה חושף דרך פשוטה להפחית את הסיכון שלכם ללקות בקורונה חמורה. חוקרים מקינג'ס קולג' בלונדון ומאוניברסיטת הרווארד בארה"ב מצאו כי תזונה עשויה להשפיע על הסיכון לפתח צורה חמורה של מחלת הקורונה, כזו שמצריכה אשפוז וחיבור למכונת הנשמה. המחקר נעשה בעזרת מידע שנאסף באפליקציית ZOE הבריטית, שנועדה לאסוף מידע על נגיף הקורונה לטובת מחקר.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
החוקרים ביקשו מ-600 אלף אנשים לתעד את התפריט התזונתי שנהגו לאכול לפני שהמגפה התחילה. נוסף על כך, בוצע מעקב של תשעה חודשים אחרי המשתתפים, שהתבקשו גם ליידע את החוקרים אם הם נדבקו בקורונה ועד חמורים היו התסמינים. המשתתפים חולקו לחמש קבוצות, בהתאם לכמה תזונתם הייתה בריאה.
הקבוצה שהוגדרה כבריאה ביותר כללה אנשים שאכלו שתי מנות של פירות ושלושה ירקות שונים ביום. נוסף על כך, הם צרכו כ-200 גרם של דגים שומניים (כמו סלמון, הרינג וסרדינים) מדי שבוע וצרכו מעט מאוד מזון מעובד עתיר סוכר ועתיר שומן. הקבוצה שהוגדרה הכי פחות בריאה כללה אנשים שצרכו פחות מ-2 מנות של פירות בשבוע ובחלק מימות השבוע כלל לא צרכו ירקות. נוסף על כך, הם לא צרכו כלל דגים שומניים וצרכו יותר מזון מעובד, עתיר שומן וסוכר.
תוצאות המחקר הראו כי אצל אלו שצרכו תזונה איכותית יותר (ומעט מאוד מזון מעובד) ישנם יותר חיידקי מעי ידידותיים שנמצאו קשורים לבריאות כללית טובה יותר. נוסף על כך, נמצא כי אנשים שאכלו יותר ירקות ועלים ירוקים היו בסיכון נמוך יותר ב-40 אחוז להתאשפז או להזדקק למכונת הנשמה במקרה של הידבקות בקורונה. כמו כן, נמצא כי הם בסיכון נמוך יותר ב-10 אחוזים להידבק מלכתחילה בנגיף.
חשוב להדגיש שני דברים לגבי מחקר זה. ראשית, נבדקה בו קורלציה שלא מצביעה על קשר של סיבה ותוצאה בהכרח. כלומר, לא ניתן להסיק שאיכות התזונה השפיעה באופן ישיר על הסיכון ללקות בקורונה חמורה, אלא שיש קשור בין אנשים שצורכים תזונה זו לקורונה פחות חמורה. כלומר, לא ניתן לדעת אם לרוב אנשים שמקפידים על תזונה נכונה הם למשל צעירים יותר, שהם בסיכון נמוך יותר לקורונה בהשוואה למבוגרים. נוסף על כך, אין לדעת אם אנשים שצורכים תזונה איכותית יותר הם לרוב גם בעלי הרגלים בריאים נוספים שתורמים להם לסיכון המופחת לחלות בקורונה חמורה.
עוד ב-mako בריאות:
>> יש מצב שאתם סובלים מצליאק, אבל לא מודעים לכך
>> תרופות סבתא לחיזוק השיער: כל האופציות במטבח
>> סיבה לדאגה? התגלה זן נוסף של נגיף הקורונה
דבר נוסף שכדאי לציין הוא שמחקר זה פורסם אונליין לפני שעבר ביקורת עמיתים כפי שנהוג בקהילה המדעית והרפואית ולכן כדאי להמתין לבחינה של התוצאות ואישורם על ידי גורמים מקצועיים חיצוניים.
פרופ' טים ספקטור, שהיה מעורב במחקר, ציין כי "אין צורך להפוך לטבעונים" כדי ליהנות מהיתרונות הבריאותיים שהוצגו במחקר, אך הוסיף כי תזונה שמכילה יותר מזון מהצומח יכולה "לשפר את המערכת החיסונית" ו"להפחית את הסיכון לקורונה", לדבריו.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ד' (14.07.2021) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.