ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון, צפוי להודיע היום (ב') כי המדינה תצא בהדרגה מהסגר שהוטל על הממלכה המאוחדת עוד מתחילת ינואר ב-8 במרץ, כולל שיבה חלקית ללימודים. היציאה מהסגר תהיה הדרגתית, ואחרי חידוש הלימודים ואפשרות התקהלות של יותר משני בני אדם, החל מתחילת אפריל שישה בני אדם יורשו להיפגש יחדיו וכך גם שתי משפחות עם ילדים. עם זאת, החנויות שאינן חיוניות לא צפויות להיפתח בקרוב. גם ביקורים בבתי אבות יורשו החל מ-8 במרץ.
שיעורי התחלואה בבריטניה עדיין גבוהים יחסית, עם ממוצע של כ-11 אלף מקרי קורונה חדשים ביום וכ-250 קורבנות מהמחלה ביממה. זאת, למרות שמבצע החיסונים הבריטי מתקדם מהר יחסית לשכנות האירופיות, ועד כה קיבלו 17.5 מיליון בני אדם את המנה הראשונה של החיסונים שאושרו לשימוש. רק 615 אלף קיבלו את המנה השנייה, בשל החלטת הרשויות לעכב אותה כדי להעניק כמה שיותר מנות ראשונות ולהגן על האוכלוסייה במהירות. אוכלוסיית בריטניה מונה 67 מיליון בני אדם.
גם גרמניה תחל בשיבה איטית לשגרת החיים שהייתה לפני הסגר שהוטל באמצע דצמבר. במדינות מחוז רבות, כולל ברלין, ישובו היום ילדים לבתי הספר היסודיים ולגנים. חלק מהמדינות בחרו ליישם הגבלות חדשות, כמו לימודים חלקיים בחלק מימי השבוע, הטלת חובת מסכה על המורים והתלמידים במשך כל הזמן (כמו בצרפת), שימוש בבדיקות מהירות כדי לבדוק תלמידים ומורים ועוד. חלק ממדינות המחוז פועלות כדי לחסן מורים וגננות כחלק מקבוצת סיכון, בהקדם האפשרי. רוב הלימודים שיתחדשו יהיו במתכונת חלקית בשלב זה.
גם גרמניה הודיעה על יציאה מהסגר ב-8 במרץ, אז אמורות להיפתח חנויות ומתחמי מסחר, אך רק במקומות שבהם שיעור התחלואה אינו עובר 35 חולים חדשים ל-100 אלף תושבים לשבוע. רף זה, חמור יותר מהרף שנקבע בעבר שכלל 50 חולים חדשים, והוא מעורר דיון בגרמניה ואת השאלה האם הדבר הכרחי. בגרמניה נרשמת בימים האחרונים מגמה מתונה של עלייה מחדש במספר המקרים, אחרי ירידה הדרגתית שנמשכה שבועיים. נכון לעכשיו, עומדת המדינה כולה בממוצע על כ-61 מקרים חדשים ל-100 אלף תושבים בשבוע.
גרמניה חיסנה עד כה במנה ראשונה 4.8 מיליון בני אדם בלבד, וטרם סיימה להציע חיסון ראשון לקבוצת הסיכון של מעל גילי 80 או צוותים רפואיים. מתרבים דיווחים במדינה על חשש של אנשי צוות רפואי וצוות בתי אבות להתחסן בחיסון של אסטרהזניקה, בגלל המחקרים שהראו כי אינו יעיל נגד המוטציה הדרום-אפריקנית. נכון לעכשיו, יש בחירה חופשית באיזה חיסון לבחור, אולם כמויות החיסונים של חברת ביונטק-פייזר מוגבלות מאוד.עיתון מקומי בברלין דיווח כי מרכז החיסון שמציע חיסוני אסטרהזניקה פנוי לחלוטין ומחכה למתחסנים אפשריים (מקרב הצוותים הרפואיים). עם זאת, לא ניתן למצוא תור פנוי במרכז החיסון שמציע את חיסוני ביונטק-פייזר.
כלי התקשורת ומומחים במדינה מאשימים גם את הרשויות בחוסר האהדה הציבורי לחיסון של אסטרהזניקה, לאחר שהן אישרו את השימוש בו רק לתושבים מתחת לגיל 65. ההחלטה הגרמנית, שהתקבלה בניגוד להמלצות של סוכנות התרופות של האיחוד (EMA), סייעה לפגוע בתדמית היעילות של החיסון בקרב האוכלוסייה כולה. בנוסף, כלי התקשורת בגרמניה דיווחו בהרחבה על תופעות הלוואי של החיסון, ולפיהם "רבים" ממי שקיבלו אותו נאלצו לקחת ימי מחלה כדי להתמודד איתן.