מבצע חיסוני הקורונה בקרב פעוטות בני חצי שנה עד 5 יצא לדרך בתחילת השבוע, אולם כצפוי - בשטח ההיענות נמוכה ביותר. נכון לשעה זו, קופות החולים מדווחות על מספרים בודדים של פעוטות שכבר התחסנו.
"אני מניחה שהציבור פשוט עייף", אומרת נויה (השם האמתי שמור במערכת) אמא לתינוקת בת 7 חודשים שהחליטה לא לחסן בשלב זה. "אם הייתה פה מגיפה היסטרית ותינוקות היו נפגעים ממנה, אני מניחה שהתמונה הייתה שונה, אבל זה לא המצב לשמחתי וכרגע אני לא רואה סיבה למהר לחסן תינוקות או מבוגרים בריאים".
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
נכון לשעה זו, זוהי תמונת המצב שנמסרה מקופות החולים:
מאוחדת: "עד הבוקר סה"כ חוסנו 10 פעוטות ו - 21 תורים נקבעו לימים הקרובים. חשוב לציין כי כרגע ההמלצה היא לחסן בעיקר פעוטות מדוכאי חיסון".
כללית: "נכון לאתמול זומנו כמאה חמישים תורים, רק בהמשך היום תתעדכן המערכת ונוכל לדעת כמה כבר חוסנו בפועל".
לאומית: "בינתיים חוסן פעוט אחד ונקבעו עוד 7 תורים".
מכבי: "עד כה חוסנו 10 פעוטות וזומנו 225 תורים נוספים לימים הקרובים".
"אין דחיפות לחסן פעוטות בריאים"
פרופ' סיריל כהן, ראש המעבדה לאימונותרפיה באוניברסיטת בר אילן לא מתרגש מתמונת המצב ואינו ממהר להמליץ על חיסון באופן גורף. "בגדול, אני לא חושב שיש דחיפות לחסן פעוטות בריאים. לגבי פעוטות עם מחלות רקע, כדאי להתייעץ עם רופא הילדים. בגדול, הווריאנטים מאוד השתנו בשנתיים וחצי האחרונות והחיסון לא מעודכן. לכן, עיקר היתרון הוא לגבי מניעת מחלה קשה ולא העברתה. מאחר שילדים בריאים חולים קשה רק במקרים נדירים מאוד, יש לחיסון פחות יתרון במקרה הזה. אולי הוא יכול להפחית את הסיכוי לפוסט קורונה או pims אצל ילדים אך צריך קצת יותר הוכחות לכך, בייחוד בעידן הווריאנטים החדשים.
"מעבר לכך, יש להביא בחשבון שיכול להיות שהרוב המוחלט של הילדים כבר נחשפו לנגיף. לפי נתונים מאנגליה יותר מ-80% מהילדים כבר חלו בקורונה; מצד שני, נכון שאפשר לחלות כמה פעמים. בשורה התחתונה – כדאי שכל הורה יתייעץ עם הרופא/ה שלו כדי להחליט".
על פי גורם במטה ההסברה האמירה שקיימת היענות נמוכה אינה רלוונטית, משום שלדבריו "כרגע אין מבצע חיסונים פעיל, ואין קריאה גורפת להורים לפעוטות לגשת להתחסן. ההמלצה היא בעיקר לפעוטות שנמצאים בסיכון, אם כי האפשרות פתוחה לכלל הפעוטות ולשיקול ההורים".