ידוע שנגיף הקורונה יכול להשפיע על מערכות שונות בגוף ולא רק על מערכת הנשימה. בהתאם לכך, ישנה רשימה ארוכה של תסמינים שיכולים להופיע במקומות שונים ורבים בגוף, לאחר ההדבקה בנגיף. רק לאחרונה דווח על סימפטומים נוספים שהתגלו במחקר רחב-היקף שמבוסס על דיווחים של חולי קורונה באפליקציה ייעודית שפותחה בבריטניה ונועדה לאסוף כמה שיותר מידע על הנגיף, מאנשים שנדבקו בו.
מומחים שמעורבים במחקר ציינו תסמינים כמו "לשון קורונה" (שכבה לבנה שמכסה את הלשון) וכיבים בחלל הפה. לדברי אחד המומחים, 1 מכל 5 אנשים סובלים מתסמינים פחות נפוצים לקורונה. כעת מחקר חדש שמגיע מספרד חושף תסמינים נוספים פחות מוכרים לווירוס הקורונה.
המחקר נעשה בבית החולים IFEMA במדריד, על כ-660 מטופלי קורונה, במהלך הגל הראשון של המגפה במדינה האירופית. לפי תוצאות המחקר, שפורסמו בכתב העת הרפואי British Journal of Dermatology, מכל 4 מטופלי קורונה סבלו מנפיחות בלשון ו-1 מכל 10 דיווחו על תחושת צריבה בכפות הידיים או בכפות הרגליים. התסמינים בלשון מתבטאים בנפיחות של הבליטות הקטנות שעל גבי הלשון, ונפיחות של הלשון עצמה, כמו גם שינוי בצבעה. ובדומה למחקר הבריטי, גם כאן דווח על מעין ציפוי לבן על גבי הלשון. כאמור, מטופלים דיווחו גם על תחושת צריבה בכפות הידיים/רגליים ועל אדמומיות או פריחה באזורים הללו.
עוד ב-mako בריאות:
>> חיסון לקורונה: הסיבה שכואב לכם במקום ההזרקה
>> 29 מתים: המדינה שהצליחה להשתלט על הקורונה
>> הוכח: התבלין הזה עוזר לשריפת שומן בגוף
החוקרים ציינו במאמרם כי למחקר יש גם מגבלות. ראשית, המחקר כלל רק חולי קורונה במצב קל-בינוני ולכן לא ידוע אם תסמינים אלו מופיעים גם בחולים א-סימפטומטיים או במטופלים עם מחלת קורונה חמורה יותר. בנוסף לכך, כל המשתתפים היו מבוגרים וכרגע לא ידוע אם התסמינים הללו תקפים גם על ילדים. וכיוון שהמחקר נעשה במשך שבועיים על מטופלים שהגיעו לבית החולים, קשה לדעת אם ישנם תסמינים נוספים שאולי הופיעו בשלב מוקדם יותר של המחלה.
עם זאת, הוסיפו החוקרים כי תוצאות המחקר מצביעות על תסמינים שחשוב לזהות בזמן האבחון והטיפול בחולי קורונה. תסמינים עוריים אמנם נחשבים פחות נפוצים, אך לדבריהם הם בהחלט יכולים לעזור לאבחן חולי קורונה.
באפליקציית איזי ריכזו את כל המקומות בהם תוכלו להתחסן נגד קורונה:
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום א' (31.01.2021) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.