מחקר שנעשה על ידי המכון לחקר חומצות שומן, בשיתוף עם המרכז הרפואי "סידרס-סיני" בלוס אנג'לס מצא כי מטופלים בעלי רמות גבוהות יותר אומגה 3 בדם עשויים להיות בסיכון נמוך יותר למות ממחלת הקורונה.
תוצאות המחקר, שפורסמו לאחרונה בכתב העת הרפואי Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids תומכות בטענות שפורסמו בספרות הרפואית בעבר על כך שאומגה 3 יכולה לתרום לטיפול בחולי קורונה. מחקר זה הוא הראשון שמספק הוכחה מסוימת כי השערות אלו עשויות להיות נכונות.
המחקר כלל ניתוח של דגימות דם מול מצבם הרפואי של 100 מטופלים שהתאשפזו בבית החולים לאחר שנמצאו חיוביים לנגיף הקורונה. המשתתפים חולקו לארבע קבוצות, בהתאם לרמות האומגה 3 שנמצאו בדמם. לאחר שהובאו בחשבון גורמים כמו גיל ומין, התוצאות הראו כי אלו שהיו בקבוצות עם הרמה הנמוכה יותר של אומגה 3 בדם היו בסבירות גבוהה יותר ב-75 אחוזים לתמותה מקורונה, בהשוואה לאנשים שהיו בקבוצות עם הרמות הגבוהות יותר של אומגה 3 בדם. במילים אחרות, אנשים עם רמות נמוכות יותר של אומגה 3 בדם היו בסיכון גבוה יותר פי ארבעה למות מקורונה.
>> מצאנו מקור צמחי מעולה לאומגה 3
אומגה 3 היא חומצת שומן חיונית שהגוף שלנו לא מסוגל לייצר ולכן יש להשיג אותו מהמזון שאנו אוכלים. אומגה 3 חשובה למערכות שונות בגוף ובעיקר לתפקוד קוגניטיבי, מערכת הלב וכלי הדם והמערכת החיסונית. ניתן לצרוך אומגה 3 מן החי (סלמון, טונה) או מן הצומח (זרעי פשתן, אגוזי מלך ועוד).
עוד ב-mako בריאות:
>> חיסון "פייזר" פחות יעיל לאנשים בקבוצה זו
>> זה מה שאוכל חריף עושה לגוף שלכם
>> הסימנים שיכולים לנבא מראש מוות מקורונה
לדברי החוקרים, נדרשים מחקרים גדולים יותר כדי לאשר תוצאות אלה. אך אם מחקרים רחבי-היקף, עם כמות גדולה יותר של משתתפים אכן יאשרו את מסקנות המחקר, אז ניתן יהיה לבדוק אם צריכת שמן דגים ו/או תוספי תזונה (מסוג DHA/EPA) יכולה להוביל לתוצאות חיוביות שיקלו על המשבר הבריאותי בעקבות נגיף הקורונה.
באפליקציית איזי ריכזו את כל המקומות בהם תוכלו לעבור בדיקת קורונה:
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ג' (09.03.2021) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.