אנחנו נמצאים בימים אלה בתקופה של חזרה הדרגתית לשגרה. רוב המשק חזר לפעול כרגיל ורבים מאיתנו חוזרים לאט לאט לשגרת הטרום-קורונה שהייתה לנו. עם זאת, עדיין חשוב לנקוט אמצעי זהירות, במיוחד כשאנחנו רואים לאחרונה עלייה בתחלואה. לפי חוקרים מדרום קוריאה, נראה שיש מקומות מסוימים שהסיכון להידבק בהם בקורונה גבוה יותר ממקומות אחרים. לפי מחקר חדש, חללי אימונים עשויים להיות ברשימת המקומות שפחות מומלץ להגיע אליהם עדיין.
המחקר פורסם בכתב העת הרפואי Emerging Infectious Diseases וגם מופיע באתר המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב (CDC). לפי מחברי המחקר, 112 מקרי קורונה נמצאו קשורים לשיעורי ריקוד אירובי קבוצתיים שהתקיימו ב-12 חדרי כושר שונים בעיר צ'אונן שבדרום קוריאה.
לפי ממצאי המחקר, נראה שהמקור להידבקויות היה מעין סמינר שהתקיים ב-15 בפברואר, שנועד להכשיר מדריכי כושר להדרכת שיעורים של ריקודים לטיניים אירוביים. בסמינר השתתפו 27 מדריכי כושר והוא נמשך כארבע שעות אינטנסיביות.
אף אחד לא הראה תסמינים במהלך הסמינר, אבל שמונה מהם נמצאו מאוחר יותר חיוביים לקורונה. למרות שסבלו מתסמינים קלים כמו שיעול, הם המשיכו ללמד פעמיים בשבוע במשך שעה – שבוע לאחר הסמינר שבו לכאורה נדבקו. סך הכל 217 תלמידי סמינר נחשפו לנגיף משמונה מדריכים נשאים – 54 מהם נמצאו מאוחר יותר חיוביים לקורונה. שיעור ההדבקה עומד על כ-25 אחוזים. יותר מ-50 אחוז מהמקרים היו תוצאה של הדבקה מהמדריכים בסמינר לתלמידיהם בסמינר בעוד ששליש (38 מקרים) היו מקרים של הדבקה מתלמידי הסמינר לאנשים שהשתתפו בשיעורים שהעבירו ו-15 אחוז מהמקרים היו הדבקה ממפגשים עם מכרים או קולגות לעבודה.
עוד ב-mako בריאות:
>> מה קורה כשאוכלים בטעות עובש? רופא עונה
>> נפיחות בבטן? הסופר פוד הזה יפתור את הבעיה
>> זה הדבר האחד שלא כדאי לגעת בו בסופר
"עקב הסיכוי הגבוה להדבקה טיפתית, כדאי להימנע מאימונים נמרצים בחללים קטנים וסגורים במהלך המגפה, כמו שכדאי להימנע ממפגשים קבוצתיים, גם בקבוצות קטנות", אמרו החוקרים. הם סבורים כי ישנן כמה סיבות אפשריות לכך ששיעור ההדבקה היה כה גבוה במקומות הללו, ביניהם כמות גדולה של משתתפים, חללים קטנים ועצימות גבוהה של האימונים. "הלחות, הסביבה החמה בחדר הכושר, יחד עם זרימת אוויר טורבולנטית בעקבות אימון אינטנסיבי, יכולות לגרום להעברה צפופה יותר של טיפות הנושאות את הנגיף", הסבירו החוקרים במאמרם.
יש לציין כי בשיעורים קטנים יותר (פחות מחמישה אנשים בשיעור) שבהם המדריכים היו נשאי הנגיף, לא תועדו מקרים מאומתים. נוסף לכך, בשיעורים כמו פילאטיס ויוגה, עם 7-8 תלמידים בשיעור, לא נצפתה הדבקה כלל. ההשערה היא שהעצימות הנמוכה יותר של יוגה ופילאטיס היא שבעיקר השפיעה על אחוז ההדבקה הנמוך בהשוואה לשיעורי אירובי אינטנסיביים יותר.
אז אם אתם רוצים לחזור לאימונים שלכם, כל עוד המגפה עוד בסביבה, עשו זאת בזהירות והמשיכו להקפיד על הנחיות הריחוק הפיזי וההיגיינה.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ד' (10.06.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.