סגן שר הבריאות יואב קיש הציג בדיון בוועדת חוקה שעסק בתקנות החדשות לסגר נתונים חדשים לפיהם נשברו שני שיאים: האחד בעליית החולים המאומתים מעל 9,000 וכן שמספר החולים קשים עומד כעת על 854. קיש הודה בכישלון הממשלה באכיפה דיפרנציאלית שהייתה מתבקשת ואמר "נכשלנו בדיפרנציאלי... המגזר החרדי הוביל לחץ ואמר למה רק אני. נכשלנו גם ברמת הציבור. כשסגרנו את האולמות הפרו את ההנחיות במיוחד במגזר הערבי. אנחנו באותה קלחת. מדינת ישראל לא הוכיחה יכולת טיפול דיפרנציאלית במחלה נקודה. ואתם עדיין רוצים לקחת אותנו אחורה. אנחנו במצב חירום".
קיש התייחס להגבלות על הפגנה ברכבים או נסיעה ואמר "אנחנו אוסרים נסיעה ברכב וגם עבודה במפעלים שיכולה להיות בטוחה כי בסופו של דבר יציאה של מכוניות מהרחוב היא פתח שלא מאפשר למנוע תחלואה. זה פתח לתחמנות". על נסיעה בתוך העיר אמר "זה יביא להתקהלויות. אני יודע שמי שיוצא ינצל את זה לעבור על החוק. למה אתם מאפשרים את זה?"
במהלך הדיון מתחו חברי האופוזיציה ביקורת על התקנות ובעיקר על הגבלת ההפגנות כפי שנעשה עד כה בימים האחרונים. ח"כ תהלה פרידמן סיפרה על האיומים שהופנו כלפיה על רקע אישור הסגר ואמרה "כינו אותי דוסית מסריחה. איימו עליי 'דמך בראשך'. 'זה הסוף שלך' ו'נגמור עליך'", פרידמן ביקשה לדבר אל מול הפרעות חברי האופוזיציה וענתה לטענות "הוקמו בירושלים סוכות לאלפי אנשים ואלו הסוכות שעליהם מדובר באכיפה. ראינו את התפילות בוויז'ניץ. כשקהילה שולחת את האנשים שלה להתאבד זה לא רק בעיה שלה זו בעיה של כולם".
מוקדם יותר בדיון דרש יו"ר ועדת החוקה ממשרד הבריאות להציג אחרי החג מתווה שיאפשר לאנשים שהחלימו מקורונה לחזור לפעילות ולסייע למשק ביציאה מדורגת מהסגר. "כ-200,000 איש עברו קורונה. נכון שאין בדיקה מדעית סופית שהם לא מדבקים אבל ברור שההסתברות שואפת לאפס. אם המדינה תבוא עם מתווה מסודר אפשר יהיה להעלות את ההשתתפות בכוח העבודה וכן להטיל פחות הגבלות ולאפשר עזרה בסיעוד, במקומות רווחה ונוספים", אמר ח"כ אשר.
"אני פונה למשרד הבריאות לחשוב מחוץ לקופסה ודורש שיוקם צוות שיביא תוכנית אופרטיבית איך מזהים את האנשים, האם אפשר לצייד אותם בזיהוי כתוב או מגנטי, אישור מרופא שאדם עבר קורונה. זה יעזור ליציאה מדורגת מהסגר. במשרדים בהם אנשים עברו את הקורונה הם יכולים להחזיק את המקום בלי שהענף ייפול. אם משרד הבריאות לא יציג מתווה ברור בדיון הראשון לאחר החגים, אתקע על זה ואעמוד על כך שיוצג מתווה וייצא לדרך. זה לא פתרון קסם והוא לא מלא אך יכול לעזור בחזרה לשגרה. לפני כשבועיים אישרנו חתימה דיגיטלית לאישורים רגולטוריים שונים. ישראל יכולה להיות הראשונה, מה גם שבמדינות אחרות אין סגרים מה שהופך את זה לחשוב עוד יותר בישראל".
פרופ' איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות השיב לו "הרעיון חשוב אך אין פתרון כזה בעולם, כולל במדינות עם הרבה אזרחים בריאים. מעבר לבדיקה, הבעיה היא הקושי הטכנולוגי למנוע זיופים ויצירת זיהוי חד-חד ערכי. אנחנו נמצאים בקשר עם חברות טכנולוגיה ישראליות במטרה להביא לפתרון כזה. זה לא יוכל להיות מוכן בשבוע שבועיים אך נציג מתווה שאנחנו מקדמים בנושא".