ברזיל היא המדינה השנייה בעולם במספר הנדבקים בנגיף הקורונה, אחרי ארה"ב. עד כה תועדו יותר מ-3 מיליון מקרי קורונה במדינה הדרום-אמריקאית והמצב שם המשיך להיות חמור בחודשים האחרונים. גם נשיא המדינה, ז'איר בולסונרו, ספג ביקורות רבות על התנהלותו במהלך המגפה ועל התנגדותו לנקיטת צעדים משמעותיים לטובת ההשתלטות על הנגיף.
אך בימים האחרונים נצפית נקודת מפנה חיובית במצבה של ברזיל. מדיווח של הוושינגטון פוסט עולה כי ישנה ירידה במספר המאושפזים בעיר מנאוס, למרות שלא בוצע שם סגר ולא ננקטו צעדים חמורים באזור, זאת בהשוואה לערים אחרות שנפגעו מהקורונה באירופה ובאסיה. מנגד, במנאוס נעשות יותר בדיקות קורונה מבעבר, כך שמחסור בבדיקות הוא ככל הנראה לא הסיבה לירידה בכמות הנדבקים. כעת מומחים מתחילים לתהות אם ירידה זו עשויה להוות אינדיקציה לכך שניתן להגיע לחסינות עדר גם כשפחות מ-20 אחוז מהאוכלוסייה נדבקו בנגיף.
עד כה, מדענים ומומחים בתחום סברו כי כדי להגיע לחסינות עדר, כ-60 או 70 אחוז מהאוכלוסייה צריכים לפתח נוגדנים לנגיף. עם זאת, מנאוס מעולם לא הגיע ליותר מ-20 אחוזים. חסינות עדר היא מצב שבו אחוז גדול מהאוכלוסייה חסין בפני מחלה מסוימת, בשל חיסון או לאחר שמספר רב של אנשים חלו והבריאו. חסינות עדר יכולה גם להגן על אנשים לא מחוסנים, כיוון שככל שיותר אנשים מחוסנים, כך ישנם פחות אנשים חולים באוכלוסייה ולפיכך קיים סיכוי נמוך יותר להידבק מלכתחילה.
עוד ב-mako בריאות:
>> תופעת לוואי יוצאת דופן בקרב חולי קורונה
>> חוקרים: זה הסדר שבו מופיעים תסמיני הקורונה
>> עושים פיפי לפני שיוצאים מהבית? טעות גדולה
מדינות שונות ניסו בתחילת המגפה להגיע למצב של חסינות עדר, רובן לא הצליחו. בתחילת המשבר בוריס ג'ונסון, ראש ממשלת בריטניה, ניסה להימנע מנקיטת צעדים חמורים במטרה להגיע לחסינות עדר, אך הנגיף המשיך להתפשט ומהר מאוד ג'ונסון החליט לוותר על הרעיון. בשבדיה מנסים עד היום להגיע לחסינות עדר, ללא הצלחה רבה.
ישנם משתנים שונים שיכולים להשפיע על אחוז הנדבקים הנדרשים באוכלוסייה כדי להגיע לחסינות עדר. מומחים מסוימים אף סבורים כי ניתן להגיע לחסינות עדר גם באחוז הדבקה נמוך יותר מ-20 אחוזים. אך הדעה הרווחת עדיין עומדת על מינימום של 60 אחוז מהאוכלוסייה. מנאוס היא לא העיר היחידה שגורמת למדענים לתהות אם חסינות עדר אפשרית גם עם אחוז נמוך של הדבקות. ישנן ערים אחרות בעולם שנפגעו מנגיף הקורונה ונפתחו מחדש בלי לסבול מגל שני של הדבקות, שהובילו מומחים לחשוב על אפשרות זו. נראה שנכון לעכשיו נצטרך להסתפק רק בהשערות – עם הזמן נדע עד כמה אנחנו קרובים לחסינות עדר. בינתיים, נראה שהדרך הבטוחה היא להמשיך להקפיד על ההנחיות ולחכות בסבלנות לחיסון או טיפול.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ד' (26.08.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.