בישראל, הגל השישי החל לדעוך לפני כשבועיים וכעת נראה שגם אירופה חצתה את שיא הגל שאופיין בעיקר בשיעורי הדבקה גבוהים לצד מינימום הגבלות. הווריאציות החדשות של האומיקרון אמנם הביאו לעלייה ניכרת גם באשפוזים ובמקרי המוות בעולם ובישראל אך נדמה שההתעקשות לחזור לשגרה גברה על הכול וכעת הכוננות היא לקראת עונת החורף שככל הנראה תאופיין בעליות חוזרות של זיהומים אך גם ככל הנראה בחיסונים מותאמים לגרסאות החדשות.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
בריטניה ציינה השבוע ירידה של 16% בסך המקרים בהשוואה לשבוע הקודם וסך המקרים ירדו ביותר מחצי מיליון בשבוע. זו הפעם הראשונה שהמקרים יורדים מאז תחילת הגל החמישי בתחילת יוני. ירידה דומה חלה גם באשפוזים כאשר שיעורי המקרים הגבוהים ביותר הם בקרב קשישים בני 80 ומעלה.
צרפת ביטלה אתמול (ב') את כל ההגבלות לתיירים כאשר אין עוד צורך להציג הוכחת חיסון, הוכחת החלמה או בדיקת קורונה שלילית. עקומת המקרים ירדה בחדות מאז אמצע יולי ובשבוע האחרון נרשמה ירידה של כ-20% בהשוואה לשבוע הקודם. גם גבולות ניו זילנד נפתחו השבוע מחדש במלואם למבקרים מרחבי העולם לראשונה מאז סגרה אותם במרץ 2020.
לצד הירידה בתחלואה עדיין אפשר לראות במדינות מובילות מגמה מדאיגה של שיעורי מוות גבוהים. בגרמניה המקרים ירדו ב-22 אחוזים מהממוצע לפני שבועיים. מקרי המוות גדלו ב-21 אחוז. באיטליה המקרים ירדו ב-46 אחוז מהממוצע לפני שבועיים. מקרי המוות גדלו ב-48 אחוזים. בצרפת מקרים ירדו ב-33 אחוז מהממוצע לפני שבועיים. מקרי המוות גדלו ב-59 אחוזים. בבריטניה המקרים ירדו ב-52 אחוזים מהממוצע לפני שבועיים. מקרי המוות גדלו ב-42 אחוזים.
מתעקשים לחיות לצד הקורונה
"אנחנו רואים בהרבה מדינות ירידה בבדיקות החיוביות לקורונה לצד עליה בתחלואה הקשה ובתמותה", מסביר ד"ר ארז גרטי, אימונולוג מומחה ממכון דוידסון. "הסיבה לך עשויה להיות שילוב של תחלואה סמויה נרחבת כתוצאה ממיעוט הבדיקות ביחד עם הפער הטבעי בין התחלואה להתדרדרות למחלה קשה ומוות אותו ראינו בכל הגלים הקודמים. על כל פנים המגמה כיום בכל העולם היא לכיוון של "חיים לצד הקורונה" עם כמעט אפס הגבלות, הנגשה של חיסונים ותרופות והשלמה עם עול התחלואה הקשה והתמותה אותם נמשיך לראות גם בהמשך".
"תמיד קשה לחזות מתי יתרחש הגל הבא, אבל הסיכויים יגדלו ככל שנתקרב לתקופות הסתיו והחורף - תקופה שבה מסתובבים זיהומים רבים בדרכי הנשימה", סיכם ג'ונתן בול, פרופסור לווירולוגיה מולקולרית באוניברסיטת נוטינגהאם.