דיימונד פרינסס – "ספינת הקורונה", שבה שהו מעל 500 חולי קורונה, בהם ארבעה ישראלים שנמצאו כנשאי הנגיף, עברה חיטוי מסיבי שארך כחודש והגיע לסיומו בימים אלה.
גדי עטר מחברת "בלפור", שהיתה אחראית על פרויקט החיטוי, נמצא כרגע בבידוד עקב השהות שנדרשה ממנו לצורך חיטוי המקום. "מדובר בספינה בת 19 קומות, זו ממש עיר שלמה", הוא מספר. "יש בה ברים, מסעדות, מועדונים, מרכזי ספא, בריכות שחייה ואלפי תאים. כל תהליך החיטוי היה כמו מבצע בחללית – כולם לבשו סרבלים ומסכות ובקושי הצליחו לתקשר".
ממה נבע הקושי בתקשורת?
"נתחיל מהעובדה שכולנו היינו מצוידים בביגוד אטם ובמסכות, מה שהקשה את הדיבור. בנוסף, היו שם המון עובדים שלא ידעו מילה באנגלית. בסוף, עם קצת פנטומימה, הצלחנו להתגבר על המכשול".
איך באמת מתבצע מבצע כזה בפועל?
"היו המון נהלים – איך לעבוד, מה עושים כשנכנסים לספינה ובעיקר איסורים. הצוות היה ממוגן מכף רגל ועד ראש, ואסור היה לבצע אף פעולה על הסיפון, מלבד חיטוי כמובן. גם אם רצינו להתפנות לשירותים או לשתות, היינו צריכים לצאת מהספינה ולפשוט מעלינו את כל ציוד המגן. חיטאנו שם כל פינה: סדינים, ריהוט, מפות – חלק מהדברים הלכו להשמדה וחלקם למחזור. עבדנו סביב השעון – 12 שעות ביום".
תוכל לתאר איך נראים חדרי האורחים?
"אי אפשר לטעות בעניין, רואים שאנשים שם היו בפאניקה. חלק מהדלתות היו מסומנות בשלט שעליו היה מצוין 'בחדר הזה היו חולי קורונה'. מובן שלחדרים האלה היינו צריכים להתייחס באופן שונה בעת החיטוי, בהתאם לנוהל מחמיר יותר. מעבר לכך, ראינו המון מוצרי מזון ארוזים שאנשים שמרו לשעת צרה, בעיקר מנות חמות. בחלק גדול מהחדרים מצאנו גם מכתבי תודה לאנשי הצוות, שהודו על היחס ועל המקצועיות".
היית הישראלי היחיד על הסיפון, איך הייתה ההרגשה?
"הרגשתי גאווה וסיפוק, אם כי בתוך הסרבלים כולנו נראינו ונשמענו אותו הדבר".
עוד על נגיף הקורונה:
>> בהולנד מצאו סימן אזהרה מקדים נוסף לקורונה
>> כנראה זו הסיבה שגברים מתים יותר מקורונה
>> מחקר חדש: נגיף הקורונה מסוגל להישאר באוויר
תן לנו הצצה אל שדות התעופה, הכל נטוש?
"בארץ ובמוסקבה – שם עצרנו לקונקשן, אין נפש חיה. לעומת זאת, ביפן נראה שלא ממש מתרגשים מהקורונה. מעבר לכך שכולם מסתובבים שם עם מסכות, הרחובות ביוקוהמה פעילים, רואים המון אנשים, בתי עסקים פתוחים".
מישהו בדק אתכם כשנחתתם?
"לא נתנו לנו להיכנס לבן גוריון לפני שמילאנו טפסים, שבהם הצהרנו שאנחנו נכנסים לבידוד. ציינו שם גם את הכתובת שלנו, לצורך מעקב אני מניח".
אז מה הפרויקט הבא?
"יש לא מעט. ממכולת ועד שדה תעופה – לא חסרים אתרים שזקוקים לחיטוי בימים אלה".