ראש הממשלה בנט על הגל החמישי
במסגרת יום השידורים לעידוד ההתחסנות, ראש הממשלה נפתלי בנט ביקר הבוקר (שני) בבית משפחת טאוב שבמודיעין ואסף את נועה בת התשע, תלמידת כיתה ד' שטרם התחסנה נגד הקורונה, למתחם החיסונים של קופת חולים מכבי בעיר.
ראש הממשלה נשא דברים ואמר, "נועה היא גיבורה, היא קצת פוחדת וזה בסדר - יש הרבה ילדים שפוחדים, גם הבן שלי דוד פחד, אבל עוד כמה שניות זה יעבור. חשוב נורא שכולם יתחסנו ונועה הסכימה יחד עם אמא ואחותה לבוא ולעזור לשכנע אחרים", אמר והוסיף. "אנחנו נתחסן, ילדים יתחסנו, אנשים זקנים כבר מתחסנים - מעל רבע מיליון מבוגרים התחסנו, וביחד אנחנו נעבור את זה. זאת תקופה לא קלה לאף אחד, אבל נעבור את זה ביחד. אני מאוד אופטימי בעניין".
בנוגע להנחיות שמשתנות מדי יום והבלבול שנרשם בקרב הציבור אמר בנט, "אני מבין את הקושי, גם לי יש ארבעה ילדים בבתי ספר וזה לא קל. יש את האנטיגנים, הבדיקות והבידודים. חזרתי משבוע בידוד עם המשפחה שלי, אני מבין את התסכול. האומיקרון שוטף את כל העולם בהיקפים שלא ראינו. בארצות הברית יש מיליון מאומתים חדשים ביום, זה לא פוסח על ישראל. הבשורה הטובה זה שבישראל נערכנו כראוי, בעיקר כדי להגן על האנשים הכי פגיעים".
דיווח ממתחם החיסונים בספארי ברמת גן
הכתבת לירון שמם פגשה בציפי וחברתה, שתי מבוגרות שבחרו לבלות בנעימים בספארי אך עוד לפני כן, נכנסו לאמבולנס המיוחד שעמד שם בשיתוף מד"א וביה"ח שניידר על מנת להתחסן. "טוב שזה לטובת חיסון ולא למשהו אחר", אמרה ציפי שניתן היה להבחין בחיוך מבעד למסכה שלה.
שאלות ותשובות עם ד"ר מחמ"ל הקורונה של קופת חולים כללית
ד"ר מעיין בר גד , אחראי חמ"ל קורונה בקופ"ח כללית מחוז מרכז נשאל על די הצופים של "פאולה וליאון" מספר שאלות חשובות בנוגע להתמודדות עם הנגיף וסיפק להם תשובות.
איך עובדת הבדיקה הביתית ומדוע צריך לקחת דגימה גם מהפה?
"לפי עדויות, אנשים מתקשים לקחת דגימה מלאה מהאף. ברגע שלוקחים את הבדיקה ומערבים את הלוע ולאחר מכן את האף, יש סבירות גבוהה ליותר תוצאות אמינות".
תוקף החיסון של בת 16 מסתיים בעוד חודש. האם היא יכולה להידבק?
"לפי ההנחיות היבשות, מכיוון שהנערה מחוסנת לכאורה אין צורך שתמשיך בבידוד. הייתי ממליץ שתיבדק בבדיקת אנטיגן ותראה שהיא שלילית".
באוגוסט חליתי בזן הדלתא, האם אני צריכה לעשות את הבוסטר השלישי?
"זה נתון לשיקול דעת. אם היא חוששת והיא כן רוצה לקבל את החיסון השלישי – יאפשרו לה לעשות את זה"
קיבלתי הודעה ממשרד הבריאות שנחשפתי לחולה. באותו יום לא הייתי בסביבת אנשים. עשיתי שתי בדיקות PCR ואני מחכה לתשובה. כשאקבל אותה אוכל לצאת מבידוד?
"אם מדובר בגברת מחוסנת/מחלימה והבדיקה שלה תצא שלילית – היא תוכל לצאת מבידוד. אם מדובר במישהי לא מחוסנת ושמעולם לא חלתה – היא חייבת בבידוד גם אם הבדיקה הראשונה שלה הייתה שלילית".
דיווח ממתחם החיסונים בספארי ברמת גן
הגיעה תורם של הצעירים להתחסן והפעם, היו אלה שירי וזוהר. לפני כן, אחות מטעם ביה"ח שניידר סיפרה על האופן שבו הם משכנעים את הילדים להתחסן. "אנחנו בד"כ אומרים להורים שהכי חשוב זה האמת ומסבירים לילדים את הרציונל", אמרה והוסיפה. "הם חכמים יותר ממה שאנחנו חושבים. זה כואב קצת יותר מעקיצת יתוש אבל אחרי זה – הם יהיו בריאים". בסופו של דבר, שירי קיבלה את החיסון השלישי, בנוגע לזוהר - אולי זה יקרה בהמשך.
ראש מערך ההסברה הלאומי לשעבר בראיון
אחת הבעיות הגדולות שהחלה כבר מתחילתה של מגפת הקורונה היא יצירת נאמנות בין הציבור לממשלה. ירדן ותיקאי, ראש מערך ההסברה הלאומי לשעבר, הגיע ל"גלית ויואב" וסיפר על דרכים בהם ניתן להתגבר על הפער שנוצר בין שני הצדדים.
"מעולם לא היה לנו משבר מוזר שכזה. יש מצב של אי וודאות מוחלטת. יש מערכת פוליטית שמתבלגנת, קשה, תזזיתית ולכן קשה לקבל החלטות. גם המדע משנה את התובנות שלו וכך נוצר כאוס", פתח ותיקאי את דבריו והוסיף. מה שאפשר לעשות זה היגיון בקבלת החלטות: כמו לדוגמא – עלייה בתחלואה מול הורדת ההגבלות. היה צריך להיות תדרוך יומי לציבור של גורמי מקצוע. היינו רוצים לראות יותר את ראש הממשלה כדי לשדר שקיפות ושיתוף פעולה".
בהמשך, שיתף ותיקאי בפיתרון שיאפשר ליצור אמון מצד הציבור בממשלה. "צריך לפלח כל תת קהל, להבין את הבעיות, מי המשפיענים שם או הראשים שם. כך ניתן יהיה לפצח את הפתרונות והבעיות", אמר והוסיף. צריך לשים את המרכיב הציבורי בלב קבלת ההחלטות. כשאתה לוקח החלטות בלי לחשוב על אמון הציבור אז בסוף לא יאמינו לך".
מנהלת מחוז צפון במשרד החינוך על ההתמודדות עם הנגיף
ד"ר אורנה שמחון מנהלת מחוז צפון במשרד החינוך, סיפרה ב"גלית ויואב" על מצב הקורונה במוסדות הלימוד ועל האופן שבו הם מתורגלים להתמודד עימה. "הגל הזה שוטף את כל המדינה. השאיפה שלנו היא לקדם מסגרת פתוחה כדי שהתלמידים יגיעו לבית הספר בה יוכלו לקבל את כל הכלים כולל את התמיכה הרגשית", אמרה.
בהמשך סיפרה על ההנחיות שהועברו למוסדות השונים. "בתי הספר קיבלו סמכות לקבל החלטות באיזה מצב הכיתה יוצאת לבידוד ובאיזה לא. אם יש מחצית מהכיתה שנמצאת בבידוד או בתהליך של בדיקה, המורים יודעים לעשות למידה היברידית וגם לשלב למידה פיזית לצד מקוונת. כשכיתה שלמה יוצאת לבידוד המורה יודע לעשות למידה מקוונת. נתנו הנחיות למחנכים איך ליצור קשר עם המבודדים".
היוזמה החדשה שתאפשר יחסים קרובים יותר בין הרופאים להורים
ד"ר צחי גרוסמן, מומחה לרפואת ילדים מטעם מכבי שירותי בריאות, הגיע ל"גלית ויואב" וסיפר על מיזם חדש שכבר יצא לדרך ונועד לתת מענה טוב יותר להורים מול הרופאים. "זאת יוזמה שאני המום מההיקף שהרופאים שהתנדבו. מדובר ב-50 רופאים. אנחנו בתקופת חורף ולמרות זאת יושבים בערבים בזום מול הורים", אמר והוסיף על האופן שבו תפעל. "בכל דיון כזה יהיה מנהל שהוא לא רופא שיעשה שם סדר. ההורים ישאלו את הדברים בצורת צ'אט והרופא ישתדל לתת להם את המענה הראוי".
בהמשך, דיבר גרוסמן על הלבטים שיש להורים בנוגע לחיסון ילדיהם וסיפק סקופ לכך שתקופת הבידוד תקוצר. "הרוב מתלבטים בגלל חששות של תופעות לוואי ארוכות טווח, אבל היום אנחנו יודעים לומר דברים שהם מרגיעים", אמר והוסיף. הקשר בין הרופא להורים זה המפתח. כשהם רואים את הרופא נאמן לשכנוע, הם מאמינים שהרופא עושה את הטוב ביותר עבור הילד שלהם. הכיוון המסתמן הוא קיצור הבידוד ל-7 ימים".
דיווח מעמדת החיסונים של "כללית" בדיזינגוף סנטר
מנהלת הסיעוד המחוזית של הכללית, רגינה יודלביץ', סיפרה מעמדת ההתחסנות בדיזינגוף סנטר על ההיערכות שלהם למבצע החיסונים."אנחנו ממתינים וערוכים, אנשים מגיעים להתחסן. פתחנו היום בבוקר ורואים שמגיעים".
בהמשך, התייחסה לילדים שכרגע יש קושי בלחסן את רובם בעקבות הלבטים של הוריהם. "חיסנו למעלה מ-135,000 ילדים בכללית ואנחנו רואים שתופעות הלוואי מאוד מינוריות", אמרה והוסיפה. "רואים יותר ילדים שמגיעים להתחסן, יותר מבוגרים, המתחמים שלנו עמוסים ומתנהלים כסדרם. אנחנו ערוכים עם הקרמבו".
מענה לשאלות הצופים - ד"ר ליאת אשכנזי – הופנונג
ד"ר ליאת אשכנזי - הופנונג, מומחית במחלות זיהומיות בילדים בבית החולים שניידר, הגיעה ל"גלית ויואב" וניסתה לענות על שאלות הצופים בנוגע לבדיקות הקורונה.
מה קורה עם בדיקת קורונה חיובית גבולית?
ההמלצה לבצע בדיקה חוזרת. אם היא יוצאת חיובית היא חיובית, ואם שלילית אז שלילית. הבדיקה הראשונה קובעת את משך הבידוד
אם אפשר לצאת אחרי שבוע מבידוד – אז לא מדבקים?
"בארה"ב קיצרו את הבידוד לחמישה ימים. יודעים שיש ירידה הדרגתית בהדבקה. אם מקפידים על מסכות בחללים סגורים, אז הסיכוי להדביק קטן יותר על אחת כמה וכמה אצל מחוסנים".
מה רואים במחלקת הילדים?
"הסיכוי לילד בריא להתאשפז הוא קטן מאוד. אין לנו הרבה ילדים במצב קשה עם קורונה ואומיקרון".
מה תאמרי להורים שחוששים לחסן את הילדים שלהם?
"החשש הוא לגיטימי. אנחנו יודעים על 9 מיליון ילדים בארה"ב שקיבלו את החיסון. אין דיווח על תופעות לוואי"
מה אמור לעורר נורה אדומה?
"הייתי שמה לב שאין חום או פריחה, מערכת עיכול או מצב כללי לא טוב. אם יש שניים מהסיטואציות האלה – כדאי ללכת לרופא"
האם כדאי לתת מנה שלישית לילדה בת 13?
"יש מחקרים שהוכיחו שהמנה השלישית יעילה הרבה יותר למניעת הדבקה. ממליצה בחום לקבל את המנה השלישית - זאת הדרך שלנו להתמגן".
ילדה עם תסמינים וחום, עם שתי בדיקות אנטיגן שליליות ואנטיגן מוסדי שלילי. למה להאמין?
"האנטיגן המוסדי הוא הקובע ולכן היא מוגדרת כשלילית"
בסוף השבוע האחרון פרופ' ערן סגל העריך שקצב ההכפלה של הנגיף יוביל אותנו ללא פחות מ40-50 אלף נדבקים ביום. כדי להילחם בתופעה קשת 12 עורכת יום שידורים מיוחד בליווי מתחם חיסונים שהוקם בספארי ברמת גן. "חדשות הבוקר" עם ניב רסקין, "פאולה וליאון", "גלית ויואב" וגם חי בלילה ישתתפו וישדרו תוכניות ספיישל לאורך היום.
חשוב לדעת: מי שיגיע להתחסן במרכז החיסונים המיוחד יקבל כרטיס כניסה לספארי. ולא רק זה, אנשים שיעלו לסטורי תמונה שלהם מתחסנים ביום המיוחד הזה, ויתייגו את קשת 12, יוכלו לזכות בכרטיסים למגוון אטרקציות. שווה לא? ייאלה אנחנו כבר רצים להתחסן ולשתף.