ידוע כי יותר ממחצית מנשאי הקורונה כלל לא יודעים שהם נושאים את הנגיף בגופם ועלולים להדביק אחרים. זוהי אחת הסיבות העיקריות לכך שמדינות רבות בעולם, כולל ישראל, עדיין מתקשות לבלום את התפשטות המגפה. אצל לא מעט חולי קורונה זה קורה בשלבים הראשונים של המחלה (ורק לאחר כמה ימים מתגלים תסמינים) ואילו רבים אחרים לא יסבלו מתסמינים כלל.
ד"ר ראג'ש קהאנה, מרצה במחלקה לפרמקולוגיה בקולג' לרפואה בטוסון וממחברי המחקר, מסביר כי הוא סבר שזה הגיוני שהסיבה להתפשטות חסרת המעצורים של נגיף הקורונה עשויה להיות בשל הסיבה שבשלבים הראשוניים, אנשים אינם מודעים לכך שהם נדבקו בנגיף, כי הכאב שלהם מופחת. "יש לכם את הנגיף, אבל אתם לא חשים ברע כיוון שהכאב שלכם נעלם. אם אנחנו יכולים להוכיח שמשכך כאבים זה הוא שגורם להתפשטות הנגיף, יהיה לזה ערך עצום".
המחקר יפורסם בכתב העת PAIN, השייך לאגודה הבינלאומית לחקר הכאב. שיעור אחוז נשאי הקורונה הא-סימפטומטיים משתנה בהתאם לממצאים שונים, אך לפי מידע שפורסם בחודש שעבר על ידי ה-CDC (המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב), כ-40 אחוז מהנדבקים הם א-סימפטומטיים. כמו כן, כ-50 אחוז ממקרי ההדבקה מתרחשים לפני שהתחילו להופיע תסמינים אצל האדם החולה.
עוד ב-mako בריאות:
>> התרופה לקורונה כבר כאן, למה לא משתמשים בה?
>> מחקר חושף: ההרגל הנפוץ הזה גורם לעלייה במשקל
>> תביעה: רופאה צעירה מתה בעקבות זריקת אפידורל
לפי החוקרים, מחקרם מציע את האפשרות שכאב, שמהווה אחד מתסמיני הקורונה, עשוי להיות מופחת על ידי חלבון של נגיף הקורונה, שמשחק תפקיד חשוב בחדירה של הנגיף לגוף. לדבריהם, אותו חלבון, המכונה Spike Protein, משתיק את המסלולים העצביים בגוף המובילים את אותות הכאב למוח. כך נשאים של הנגיף כלל לא מודעים לכך שהם נדבקו, כי הם מרגישים טוב. אצל כמחצית מהם, זה מתבטא באי הופעת תסמינים בכלל.
עוד יידרשו מחקרים נוספים כדי לחקור מנגנון זה יותר לעומק, אך עד אז, אין ספק שמחקר זה הוא הוכחה נוספת לחשיבות של עטיית מסכות, לא רק כדי להגן על עצמכם – אלא כדי להגן על הסובבים אתכם. ייתכן שגם אתם נושאים את הנגיף בלי לדעת ולכן יש להקפיד על מסכה וריחוק פיזי כשאתם ליד אנשים אחרים ובמיוחד בחללים סגורים.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ג' (06.10.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.