האם אירופה תיכנס בקרוב לסגר שני? בתקופה האחרונה נצפית עלייה בתחלואה במדינות רבות באירופה, שהולכות ומהדקות את ההנחיות בגבולותיהן. רק לאחרונה דווח על כ-50 אלף מקרים ביממה בצרפת ועל 20 אלף ביממה בבריטניה. נראה שהגל השני ביבשת מכה חזק יותר, ייתכן שזה נובע בשל התנאים האקלימיים המשתנים, הטמפרטורות שצונחות והשהות במקומות סגורים, אם כי במדינות מסוימות בדרום אמריקה, כמו ברזיל וארגנטינה נצפית עלייה בתחלואה (שתיהן בעשירייה הפותחת של מספר המקרים) למרות עלייה בטמפרטורות. ואולי הסיבה לכך היא מערך בדיקות יעיל ונרחב יותר משהיה בסגר הראשון שמוביל בהתאם לכך גם לעלייה במספר החיוביים. כך או כך, נראה שאירופה מתקרבת בצעדי ענק לסגר נוסף.
כאמור, בצרפת נרשם לאחרונה שיא במספר הנדבקים ביממה – ב-25 באוקטובר נרשמו כ-52 אלף מקרים חדשים. למרות שנראה שישנה ירידה מסוימת (אמש נרשמו כ-27 אלף מקרים חדשים), אין ספק שהמצב ידרוש מממשלת צרפת להחמיר בהנחיות, ואכן נראה שלשם היא מכוונת. היום דווח בכלי התקשורת באירופה כי שר הפנים הצרפתי הודיע לציבור להתכונן ל"החלטות קשות", לקראת ישיבה דחופה של הקבינט בנושא הקורונה. כעת נראה שממשלת צרפת שוקלת לנקוט צעדים מחמירים יותר, ביניהם הטלת עוצר מהשעה 21:00 ועד ל-06:00. עוצר שכבר נכנס לתוקף בחלק מהערים הגדולות. בנוסף לכך, נשקלת האפשרות לסגר בסופי שבוע וסגירת עסקים שלא מוגדרים חיוניים.
גם בגרמניה מדווחים על עלייה בתחלואה. למעשה, ב-24 באוקטובר נרשם שיא במספר הנדבקים במדינה מאז תחילת המגפה – כמעט 15 אלף מקרים ביממה. בדומה לצרפת, גם ביממה האחרונה נראה שהמספר ירד ל-8,600 נדבקים. עם זאת, אין ספק שישנה עלייה כללית במספר הנדבקים בגרמניה, מדינה שעד כה הצליחה לשמור על מספר נמוך יחסית של חולים ושהתנהלותה במגפה אף גרפה שבחים ברחבי העולם. נראה שהעלייה בכמות הנדבקים מדאיגה את ממשלת גרמניה, שתיאלץ בקרוב להדק את ההנחיות. שר הכלכלה הגרמני, פיטר אלטמייר ציין לאחרונה כי הוא צופה לשיא של 20 אלף נדבקים עד סוף השבוע. טרם ידוע מה גרמניה תעשה כדי לבלום את ההתפשטות, אך גם אם לא יהיה סגר, אין ספק שהכיוון יהיה נקיטת אמצעים מחמירים יותר.
בבריטניה נרשם החודש שיא במספר הנדבקים ביממה – כ-26,600 מקרים חדשים ב-21 באוקטובר. וגם מספר המתים ממשיך לעלות. לפי דיווחים בתקשורת המקומית, מספר המתים ממשיך להכפיל את עצמו כל כשבועיים באנגליה ובוויילס. ב-18 בספטמבר דווח על 139 מתים, שבועיים לאחר מכן 321 מתים והשבוע 670 מתים.
באיטליה העלייה במספר הנדבקים הובילה להחמרה בהנחיות – וכבר האזרחים יוצאים לרחובות כדי למחות נגדן. הממשלה הודיעה על עוצר החל משש בערב על ברים ומסעדות, כמו גם על סגירה של מכוני הכושר, בריכות שחייה ובתי קולנוע. ובדומה לישראל, תלמידי חטיבות ותיכונים נדרשים ללמוד באופן מקוון.
עוד ב-mako בריאות:
>> זה מה שקנאביס עושה לנגיף הקורונה
>> הפעולה הפשוטה הזאת יכולה להגן עליכם מקורונה
>> מחקר חושף: זה הגיל שבו המוח מתחיל להתדרדר
גם בספרד, אחת המדינות שהכי נפגעו מהמגפה במהלך הגל הראשון, החליטו לאחרונה להדק את ההנחיות. ראש הממשלה פדרו סאנצ'ז הכריז על עוצר לילי, בין השעה 23:00 ועד ל-06:00 למחרת. בנוסף לכך, הוטלה מגבלה על התקהלויות פרטיות, עד שישה אנשים בלבד. "הסיטואציה שאנחנו נמצאים בה היא קיצונית", ציין סאנצ'ז במסיבת עיתונאים השבוע. "הכי חמורה שהייתה ב-50 השנים האחרונות".
למרות שהמצב הולך ומחמיר ביבשת, נראה שרוב מדינות אירופה מעדיפות לא למהר לסגור את המדינה, ככל הנראה בשל ההשלכות הכלכליות החמורות שעשויות להיות לזה. בנוסף לכך, יש לציין כי מספר המתים ירד בהשוואה לגל הראשון וייתכן שזה גם שיקול נוסף בהחלטה שלא לעשות סגר נוסף. עם זאת, אין ספק שנראה בתקופה הקרובה יותר החמרה בהנחיות וייתכן שבהמשך אף חלק מהמדינות יחליטו על הטלת סגר נוסף, או סגר חלקי.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ג' (27.10.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.