התחלואה העולמית ממשיכה לטפס, ומספר המאובחנים המדווח מתקרב לארבעה מיליון ביממה בכל העולם. גם במספר העולמי של מתים מקורונה מסתמנת עליה קלה.
בצרפת הגיעו השבוע ליותר מ-400,000 נדבקים מאובחנים ביממה. למרות זאת מתכוונים להסיר שם את כל הגבלות הקורונה בפברואר, חוץ מהקפדה על תו ירוק ומסכות בחללים סגורים. בתו הירוק הצרפתי בדיקה שלילית לא תהיה תקפה, אלא אך ורק הוכחת חיסון. המדינה התמודדה בשבועות האחרונים עם שני גלי תחלואה מקבילים, בווריאנט דלתא ובווריאנט אומיקרון, ומדי יום מתים שם כ-230 איש בממוצע שבועי. מדובר בשיעורי התמותה הגבוהים ביותר מאז דעיכת גל אלפא במדינה, בסביבות חודש מאי 2021.
מדינה שבה נתוני התמותה עולים מהר יותר היא איטליה. בימים האחרונים מתים שם כ-350 איש ביממה בממוצע שבועי, בעוד דיווחי התחלואה הגיעו לשיא חדש של כ-190,000 נדבקים ביממה לפני כמה ימים. איטליה כבר עברה כמה גלי תחלואה גרועים, נתוני ההתחסנות בה מרשימים, ועדיין התמותה מטפסת שם בקצב מהיר, כמעט כמו בגלי התחלואה שהיו לפני החיסונים. עם זאת רבים במדינה נדרשים להשלים את מנת הדחף שלהם, כדי לשפר את ההגנה כנגד נגיף הקורונה. כ-30 אחוז מאוכלוסיית היעד לקבלת בוסטר טרם קיבלו אותו, והאיטלקים נוקטים צעדים. רופאים ורופאי שיניים שלא השלימו את התחסנותם מושעים מחברות באיגודים מקצועיים, וכבר בתחילת החודש הודיעה המדינה על חובת חיסונים לבני 50 ומעלה.
גם בהודו ממשיכה העלייה בתחלואה, עם שיעורי חולים שמתקרבים לשיא גל הדלתא הקטלני בחודשים אפריל ומאי 2021. העלייה בתמותה שם בינתיים מתונה, אך ניכרת.
הכתבה פורסמה במקור באתר דוידסון
אחת המדינות שהצליחו בשנתיים האחרונות להתחמק מהקורונה כמעט לחלוטין היא סמואה. כמדינת אי קטנה באוקיינוס השקט, שעיקר התחבורה אליה היא מאוסטרליה ומניו זילנד, נרשמו במדינה רק שלושה מקרים עד 18 בינואר השנה. אז נחתו חולים שהגיעו בטיסה מאוסטרליה בשדה התעופה ובבת אחת נוספו במדינה עוד 15 נדבקים. בתגובה נכנסה המדינה הקטנה לסגר הראשון שלה למגפה הזו, בשלב ראשון ל-48 שעות. סמואה נפגעה קשה במגפת החצבת של 2019, שגבתה את חייהם של 83 בני אדם תוך אוכלוסייה של כ-200,000 בסך הכל.
מדינה קטנה אפילו יותר היא קיריביטי, גם היא באוקיינוס השקט, שבה חיים רק כ-120,000 איש, והשבוע הפציע בה מקרה הקורונה הראשון, שהגיע במטוס מפיג'י. גם שם הטילו סגר, בתקווה להצליח לבלום את התפשטות הנגיף.
בישראל נרשמו בשבוע שחלף יותר מ-447,000 נדבקים חדשים, כ-850 חולים חדשים במצב קשה ולפחות 86 חולים מתו מקורונה.
בסך הכול היו מאושפזים בבתי החולים במוצ"ש כ-2,000 חולי קורונה, 732 מהם במצב קשה, מתוכם 208 במצב קריטי. מספר המונשמים העפיל ל-146. מספר המתים המעודכן מאז פרוץ המגפה עומד על 8,393. כ-150 איש מתו מקורונה בארץ מתחילת החודש.
למרות אחוז ההתחסנות הנמוך בקרב ילדי ישראל, מערכת החינוך תצא לקראת סוף השבוע במתווה חדש, בדיקות פעמיים בשבוע במקום בידוד לאחר חשיפה. רבים חוששים שמתווה זה רק יגביר את התחלואה במערכת, שכבר היום יש בה כ-170 אלף חולים פעילים בקרב התלמידים ומעל 23 אלף חולים פעילים בקרב הצוות החינוכי, וזה עוד לפני שידוע אם וריאנט האומיקרון גורם לתופעות ארוכות טווח בשיעורים דומים לקודמיו, או פחותים מהם.