בואנוס איירס, בירת ארגנטינה, נמצאת כבר כ-80 ימים בסגר. בזמן שערים אחרות ברחבי המדינה הלטינית נפתחות מחדש, בואנוס איירס צפויה להישאר סגורה עוד זמן מה. לאחרונה דיווח אלברטו פרננדז, נשיא המדינה, כי הבירה הולכת להישאר בסגר עוד כ-20 ימים נוספים, כלומר – סך הכל כ-100 ימים של סגר. יותר מווהאן, מוקד התפרצות המגפה ולפי עיתון "אל מונדו", יותר מכל עיר אחרת בעולם עד כה.
מה שגורם ללא מעט הרמת גבות בעניין זו העובדה שהסגר נמשך זמן רב, למרות שארגנטינה נפגעה משמעותית פחות ממדינות אחרות בסביבתה. עד כה דווחו כ-22 אלף מקרים של קורונה בארגנטינה ו-664 מתים. ואילו שכנתה ברזיל נמצאת במצב חמור הרבה יותר: קרוב ל-700 אלף מקרי קורונה וכ-36 אלף קורבנות של הנגיף.
ייתכן שאחת הסיבות לכך היא מזג האוויר ביבשת. בזמן שאצלנו ובאירופה עונת הקיץ בפתח, בדרום אמריקה נכנסים לחורף וייתכן שאמצעי הזהירות החריפים נועדו כדי למנוע התדרדרות שעלולה לקרות בחודשים הקרים. עם זאת, נראה שאזורים רבים בארגנטינה נפתחים מחדש, בהתאם לכמות המקרים שדווחה בערים השונות. והסיבה לכך שבואנוס איירס נשארת בסגר היא פשוט כי רמת התחלואה שם גבוהה יותר בהשוואה לאזורים אחרים במדינה. "רק ב-15 אחוז מהמדינה יש הדבקה קהילתית", אמר נשיא המדינה במסיבת עיתונאים שהתקיימה ביום חמישי שעבר. "ו-15 האחוזים הללו מרוכזים באזור המטרופוליטני של בואנוס איירס ובכמה ערים נוספות".
"התוצאות בארגנטינה מעניינות", ציין פרננדז במסיבת העיתונאים והוסיף כי "במדינה יש 12.5 מתים על כל מיליון תושבים". נשיא המדינה סיפר כי התכנון הוא להקפיד על בידוד מניעתי בכל המקומות שבהם דווח על הדבקה קהילתית. בשאר המדינה יקפידו על הנחיות לריחוק חברתי.
עוד ב-mako בריאות:
>> מה קורה כשאוכלים בטעות עובש? רופא עונה
>> נפיחות בבטן? הסופר פוד הזה יפתור את הבעיה
>> זה הדבר האחד שלא כדאי לגעת בו בסופר
"כלכלה שנופלת אפשר להרים, אבל חיים שנגמרו לא ניתן להשיב יותר לעולם"
חשוב לציין כי הסגר בארגנטינה נחשב לאחד הנוקשים בעולם. בשונה ממדינות אחרות בעולם, כמו ספרד וישראל, שאפשרו לתושבים לצאת לפחות באופן חלקי החוצה, באזורים המאוכלסים ביותר בארגנטינה אסור לתושבים לצאת בכלל, אלא אם מדובר למטרת קניות או עניין הכרחי אחר. בתקשורת מעבר לים מדווחים כי רק השבוע יאפשרו לתושבי הבירה לצאת להליכה או לריצה, אך רק בשעות הערב. שאר 13 מיליון התושבים שנמצאים בבואנוס איירס רבתי (רבים מהם אזורים עניים וצפופים יותר) יורשו לצאת כאמור, רק לקניות הכרחיות.
ובעוד שאצלנו כבר החל מ-20 ביוני קפריסין פותחת את שעריה לאזרחי ישראל, כלומר בקרוב מאוד ישראלים רבים צפויים לחזור לטוס – אזרחי ארגנטינה לא יוכלו לטוס עד 1 בספטמבר. הממשלה אסרה על קיום טיסות מסחריות, הן פנימיות והן בינלאומיות.
"כלכלה שנופלת אפשר להרים, אבל חיים שנגמרו לא ניתן להשיב יותר לעולם", חזר ואמר אלברטו פרננדז, כמעין תשובה לכל מי שאולי מטיל ספק בסגר הקפדני שהוא הורה עליו. רק עם הזמן נדע כמה הטקטיקה הזו אכן יעילה, שכן המשמעות הכלכלית שלה עבור המדינה ואזרחיה עשויה להיות קשה במיוחד.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ב' (08.06.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.